Yatırım İçin Saha Araştırması...

Yatırım İçin Saha Araştırması...
Betong Yapı Sanayi yetkilileri Havza’da yatırım yapmak üzere Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ettiler ve Organize Sanayi Bölgesinden yer talebinde bulundular

Sektöründe lider firmalardan olan Betong Yapı Sanayi yetkilileri Havza’da yatırım yapmak üzere Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ettiler ve Organize Sanayi Bölgesinden yer talebinde bulundular.

Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar ve Ahmet Selim Yener ilk olarak Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile OSB’de incelemelerde bulundular.

Daha sonra Havza TSO’ya gelen Çağlar ve Yener burada Havza TSO Başkanı Erkan Acar ile yapılacak yatırım, talep ettikleri yer hakkında görüşerek yer talebinde bulundular.

Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar uzun süredir Karadeniz’de yatırım yapma planları olduğunu, Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB’den İspanya gezisi sırasında Havzalı İşadamı Orhan Acar’ın vasıtası haberdar olduklarını belirterek; “Biz böyle bir yerde yatırım yapmak istiyorduk. İspanya’da Havzalı İşadamı Orhan Acar beyin sayesinde OSB’den haberdar olduk. Orhan bey bizleri Havza’ya davet etti ve daveti üzerine geldik. Yeri inceledik ve beğendik. İnşallah burada 15 milyon Euro’su yan ve 35 milyon Euro’su ana yatırım olmak üzere 50 milyon Euro’luk bir yatırım planlamaktayız.  Havza bize içinden geçen demiryolu  ile daha cazip geldi.” dedi.

Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selim Yener ise Havza OSB’nin lojistik imkanlarının kendilerini için önemli olduğunu belirterek; “ Biz gaz beton üzerine faaliyet göstermekteyiz. Bizim için nakliye çok önemli. İçinden geçen demiryolu hattı ve denizyollarına olan yakınlığı ile Havza OSB çok avantajlı bir konumda. Bir yatırımcı için bu çok önemli. Biz burada 100 bin metrekarelik bir alanda yatırım yapmak istiyoruz. İşletmemiz 2 yıl içerisinde üretime başlayacak ve 250 kişi istihdam edeceğiz. Bizim ürünümüz yüzde yüz yerli bir üretim ve direk ülke katma değer sağlamakta.” dedi.

Havza TSO Başkanı Acar ise sektöründe lider firmaların Havza OSB’ye ilgi göstermelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “ İlçemize gelecek tüm yatırımcılara elimizden gelen destekte bulunacağız. Havza OSB demiryolu, denizyolu ve karayolu ile lojistik imkanları sanayiciler için önemli avantajlar sunmakta. Ekim ayı gibi altyapı çalışmalarımızın tamamlanması ile OSB’mize daha fazla yatırımcı geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Uğur  Çağlar ve Ahmet Selim Yener  daha sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever’i makamında ziyaret ettiler ve yapılacak olan gaz beton fabrikası ve diğer yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunarak bir süre görüştüler.

Kaymakam Tanrısever Havza için OSB’nin olmazsa olmaz olduğunu belirterek; “İlçedeki istihdam sorunun çözülmesi için OSB’nin bir an evvel hayata geçmesi çok önemli. Bunun içinde sizin gibi girişimci ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Bizler OSB’ye gelecek yatırımcılarımızın yanında olcağız ve elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. İnşallah yatırınız öncelikle ülkemize, bölgemize ve sizlere hayırlı olur.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.