“YATIRIM ARTACAK, İŞSİZLİK AZALACAK”

“YATIRIM ARTACAK, İŞSİZLİK AZALACAK”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Samsun'un büyük bir sanayi ve ticaret potansiyeli var. Bunu değerlendirerek yatırımı ve üretimi artıracak, işsizliği azaltacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'un sanayi ve kalkınmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "Samsunumuzda yatırım ve üretim artacak işsizlik azalacaktır. Samsun sanayisi ve ticaretini çok daha ileriye taşıyacağız. İnsanlarımızın iş ve aş sahibi olmaları için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

SAMSUN'A YENİ OSB

'Sanayi ve sanayileşme' olgusunun ülkelerin gelişmişliğini belirleyen en önemli unsur olduğuna dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, "Sanayi bir yandan üretim ve ticareti artırırken, diğer yandan da istihdamı olumlu etkilemekte ve işsizliği azaltmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ise, müteşebbislerin birlikte üretim yaptıkları alanlar olup, gerek müteşebbise gerekse bulunduğu şehirlere katkılar sağlar. Güçlü bir ekonomi için güçlü bir sanayi gerekir, güçlü bir sanayi için sanayi bölgeleri her zaman bir avantaj olmuştur. Bu nedenle Samsunumuz için yeni bir OSB oluşturacağız. Samsun olarak sanayide bir atılım yapacağız. İhtisaslaşmış sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri tüm bunları değerlendireceğiz" diye konuştu.

MİLLİ SANAYİ ATILIMI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Milli Sanayi Atılımı' kapsamında 'Mega Endüstri Bölgeleri' kurulmasını gündeme getirdiğini hatırlatan Zihni Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak, Türkiye'ye sanayi ve teknolojide sınıf atlatacak dev projeyi daha önce açıklamıştı. Artık vakit üretim vakti, vakit Türkiye vakti. İşte biz de bu hedef doğrultusunda başlattığımız çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Yakında bunun meyvelerini alacağız" dedi. KAVGANIN DEĞİL SANAYİNİN ŞEHRİ

Samsun için yeni hedeflere ulaşmanın birlik ve beraberlik ile gerçekleşeceğini ifade eden Zihni Şahin, açıklamalarının son bölümünde şu mesajları verdi:

“Samsun olarak sanayide yapacağımız atılım Samsun’un gelişmişlik seyrini tamamen değiştirecektir. Samsunumuzun bu potansiyelleri, birikimi, insan kaynakları, aklı ve müteşebbisleri vardır. Samsun kavganın değil sanayin şehri olacaktır. Samsun gruplaşmanın değil ticaretin arttığı şehir olacaktır. Samsun koltukların peşinde koşmanın değil işsizliği azaltmanın mücadelesinin yapıldığı şehir olacaktır. Samsun aklın, bilimin, sevginin, temiz yürekli insanları şehridir. Samsun Milli mücadelenin başlangıç şehridir. Samsun birlik ve beraberliğin şehridir. İlk günden itibaren bu anlayışla gece ve gündüz demeden çalışıyoruz.

Samsun’un geleceği bu ortak akıl ile aydınlıktır. Samsunlu esnaflarımız, odalarımız, sanayicilerimiz, siyasilerimiz, yerel yöneticilerimiz, hemşerilerimiz, iş adamlarımız STK’larımız ve tüm Samsunumuz buna sahip çıkmıştır. Herkese teşekkür ediyorum."

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum