Yaşlıları Ziyaret Eden Öğrenciler Hayat Dersi Aldı

Yaşlıları Ziyaret Eden Öğrenciler Hayat Dersi Aldı
Samsun merkeze bağlı Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri, Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı.

19 Mayıs Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla yaptığı ziyarette, öğrencilerin el öpülüp hal ve hatırlarını sordukları yaşlıların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğrenciler yaşlılara kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Yaşlılar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, öğretmen, öğrenciler ve velilerine teşekkür etti. Yaşlılara yalnızlıklarını unutturmak, onlarla sohbet etmek istediklerini belirten öğrenciler, "Bu ziyaretimizle yaşlılarımızı hatırlamanın, onlara gereken değeri vermenin, önemini göstermek istedik.” dedi.

Kendilerini ziyaret eden öğrenciler karşısında duygulanan huzurevi sakinleri hayat tecrübelerini genç kuşaklara aktardı. Öğrencilere, “Büyüklerimize sahip çıkmak hem bizlerin hem de devletimizin görevidir. Elbette hepimiz yaşlanacağız. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Biz öğrenciler olarak daha sık bu tür etkinlikler yapmalıyız. Çünkü burada bulunanların herbiri yaşayan tarih gibi. Onlar bizden sevgi biz de onlardan hayat dersi alıyoruz.” diye konuştu. Koyu sohbetlerin yapıldığı ziyarette öğrenciler de neşeli tavırlarıyla huzurevi sakinlerine moral verdi. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret, iki farklı kuşağın aynı karede yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.