YAŞLI OKURYAZARA ZİYARET

YAŞLI OKURYAZARA ZİYARET
Okur Yazar Günü dolayısıyla İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nin en yaşlı okuryazarını ziyaret etti.

Liv Hospital Samsun, İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nin en yaşlı okuma yazma öğrenen öğrencisi 80 yaşındaki Ayşe Şentürk’ü Okuryazar Günü dolayısıyla geçtiğimiz günlerde ziyarette bulundu ve kitap seti hediye etti. Halk Eğitim Merkezi’nin en yaşlı okuryazarı olan Ayşe Hanım’ın ayrıca Liv Hospital Samsun Göz Kliniği ve Kardiyoloji Kliniği’nde sağlık kontrolleri yapılacak.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”

Ziyaretten ötürü duygulanan Ayşe Şentürk, “ Okuma yazma öğrenmeyi yıllar boyunca çok istedim ama şartlardan ötürü olmadı. Hep bir gün gazete okuyabiliyor, kitaplar okuyabiliyor olmayı hayal ettim. Halk Eğitim Merkezi’nde okuma yazma öğretildiğini duydum, ilk başta çekindim yapabilir miyim diye ama sonrasında başarabileceğime inanarak eğitime başladım. 80 yaşındayım ve hayalim gerçek oldu. Merkezin en yaşlı okuryazar öğrenen öğrencisi oldum. Öğrenmenin yaşı yok, 80 yaşında bile okuma yazma ve daha birçok şey öğrenilebilir. Herkesin kendine güvenmesi ve başaracağına inanması gerekiyor sadece. Okuryazar Günü’nde Liv Hospital Samsun’dan ziyarete geleceklerini öğrenince çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Büyük bir gurur benim için. Hediyeleri ve ziyaretleri için Liv Hospital Samsun ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya, “ Ayşe Hanım en yaşlı öğrencimizdi ve büyük bir başarı göstererek okuma yazmayı öğrendi. Öğrencilerimizin başarı göstermesi, okuma yazma öğrenmesi bizim için mutluluk ve gurur verici. Okuma yazma oranının yükselmesi toplumumuzun daha bilinçli bir düzeye ulaşmasını sağlamaktadır. Bu yüzden eğitimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor, birçok öğrencimiz var Ayşe Hanım gibi. Okuryazar gününde ziyaretimize gelen Liv Hospital Samsun ailesine ziyaretkeri ve hediyeleri için teşekkür ederiz, çok mutlu olduk” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.