YASAMA TBMM’NİN TEKELİNDE OLACAK

YASAMA TBMM’NİN TEKELİNDE OLACAK
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ile Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Bafra'da referandum çalışması yaptı.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin Bafra'da bölge ilçelerinin de katılımı ile düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesinde MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş ve ilçe yöneticileri ile birlikte esnaf ziyaretleri düzenledi. İlçe merkezinde bulunan esnafların sorunlarını dinleyen Usta ve beraberindeki heyet esnafa referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde partililer ve vatandaşlar ile bir araya gelen Usta ve Tekin, referandum süreci ve anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme toplantısında konuştular.

Kanun yapma yetkisinin TBMM’nin tekeline verileceğini belirten Usta; hukuka, temel hak ve özgürlüklere tamamen sadık bir anayasal düzenin ülkemizi beklediğini söyleyerek şunları kaydetti:

 “Yeni anayasa maddeleriyle birlikte kuvvetler ayrılığını keskinleşecek. TBMM’nin hiçbir yetkisi elinden alınmayacak aksine soru, genel görüşme, meclis araştırması ve meclis soruşturması yoluyla denetim yetkisi daha da güçlendirilecektir. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri kanun gücünde olmayacak, kanunla düzenlenen konulara dokunamayacak ve Anayasa Mahkemesinin denetimine tâbi tutulacaktır. Meclis aynı konuda kanun çıkardığında ise Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hükümsüz kalacaktır.”

Özellikle 15 Temmuzdan sonra Türkiye’nin ikili siyasi ve yönetim yapısının hükümet etme sisteminde ortaya çıkardığı tıkanıklıkları fazlasıyla gördüklerini belirten Usta, yeni anayasa metninin hükümet etme sistemini tıkayan engelleri aşmak için oluşturulmuş Türk Devletine has bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öngörmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

Tekin ise hazırlanan Anayasanın bir Türk anayasası olduğunu ve güvencesi ile teminatının Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.