Yarsuvat'tan flaş iddia!..

Yarsuvat'tan flaş iddia!..
Galatasaray'ın divan toplantısında amatör şubeler tartışılırken ilginç ve tartışma yaratacak bir iddia başkan Duygun Yarsuvat tarafından ortaya atıldı.

"Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu"

Divan üyesi Oral Yılmaz, Galatasaray'ın hep enleri, ilkleri yaptığını hatta federasyonları bile Galatasaray'ın kurduğunu söyleyince toplantıyı izleyen başkan Duygun Yarsuvat, Oral Yılmaz'ın sözünde araya girdi ve "Fenerbahçe'yi de" diye seslendi. Oral Yılmaz'ın bir anlam verememesi üzerine "Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu" diye ikinci kez seslendiği görüldü.

Kurulda konuşan üyelerden Rasim Zaimoğlu ise şunları söyledi;

"25 milyon Galatasaraylının isteklerini dile getirmek için söz aldım. Taraftarlarımızın en büyük isteği stat ulaşım sorununun bir an önce halledilmesi. Taraftarlarımız diyor ki, sadece taraftar olarak kalmak istemiyorum, üye olmak istiyoruz diyorlar. 25 milyon taraftarı olan bir kulübün 12 bin üyesi olur mu? 10 bin taraftarı üye yapsak her birinden 5 bin TL alsak nakit sorunumuza da katkı olur. Güçlü olmak zorundayız. Ezeli rakibimiz yola çıktı 1 milyon üye yapacağım diyor. Biz de harekete geçmeliyiz. Galatasaray'ın büyümesi üye sayımızın artması ile olacaktır. Liseli lisesiz ayrımı yapmaksızın yeni tüzükte bu tür öneride bulunulmalı."

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, amatör sporlarla ilgili eleştiriler sonrasında ikinci kez kürsüye geldi ve eleştiri ile soruları yanıtladı.

Yarsuvat şöyle konuştu;

"Eski sporcuları neden yönetime almıyorsunuz eleştirisi var. Hep onu söylerim, yumurtanın taze olduğunu anlamak için tavuk olmaya gerek yok. Yeri gelir yönetimi sporcu da yapabilir, başkası da yapabilir. Ama yeri gelir eski sporcu da yapamaz.

Amatör şubelerde de her zaman rakibimiz var. Şampiyon olunca Avrupa'da yarışıyoruz. Cumartesi günü Partizan ile sutopu maçımız var. Masraflar sadece sporcu, teknik heyet maaşları mı. Bu kadar takımın seyahat masrafları da var. Su topu takımımız da yurt dışında kamp yapıyor. Günlerce hazırlanıp, Partizan ile oynayacak. Sadece oyunculara para sarf etmiyoruz. Oyuncularımızın her türlü güvenliğinden de sorumluyuz. Maalesef Kızılyıldız ile maçımız var. Burada ki maçta bir Kızılyıldız taraftarı bıçaklandı ve öldü. Şimdi biz oraya gidiyoruz. 15 gündür Kızılyıldız Kulübü, Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan Spor Bakanlığı ile yazışmalar yaptık. Cuma günü oraya gidiyoruz. Gider gitmez orada otelde basın toplantısı yapacağız ve ölen Marco'nun mezarına ziyaret yapıp çiçek koyacağız. 25 bin kişilik basketbol arenasında maç yapacağız. Hepimizin çelik yelek giymesi gerekir gibi bir durum var. Kucağımıza düşen bir olay.

Kürek takımızın bulunduğu Çekmece gölünün kenarındaki kürek tesisimizi yıkıyorlar diye bize haber geliyor. Kaymakamın kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alıp, tesisi kurtarmaya çalıştık. Her gün bir sürü problem ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Amatör spor basit bir olay deyip işin içinden çıkmayın. Eskiden cennetti birçok şey. Şimdi cehennemde yaşıyoruz.

Tevfik Fikret Salonu bizim salonumuz. Bir adam bir mevkiye gelince sağa sola yasak konmaz. Hele sigara içiyorsunuz, okul yanar bahanesi bana ironi gibi geliyor. Korkunun da ecele faydası yok.

Ankara'da telefon gelmiş, takımı alıp gelsene demişler. Bana bu gece yarısı sms olarak geldi. Ben telefonumu kapattığım için görmedim. Sabah tekrar mesaj geldi gelimesin diye. Gitmedim. Zannetmeyin ki her şey planlı ve doğru oluyor. Her şey spontane gelişmiştir. Emin olun ki, Galatasaray ile ilgili kapılar açılmaya başladı. Yol için temasa geçtik ve olur aldık. Büyükşehir Belediyesi'ne gittik metro için. Ulaştırma Bakanlığı'na gidin dediler. Gittik kapı açıldı. Çatı için temasımız olumlu gelişti. Başkan olmasam benim de ne düşündüğümü bilen bilir. Ama Galatasaray Başkanı için bireysel düşüncesini icra etmek olamaz. Galatasaray için yapıldı ne yapıldıysa. Şu anda futbol takımı Alanya'da kampta. Galatasaray bir siyasi parti değil. 25 milyon taraftarı var. 25 milyon Fenerli, 25 milyon Beşiktaşlı bitti nüfus. Gerisi nerde. Her Galatasaraylıyım diyeni kulübe üye yapamayız.

Aşırı transferden söz ediliyor. Doğrudur. Yanlış ve gereksiz transferler yapılmış. Temizlemeye çalışıyoruz. Adam Florya'da düzen kurmuş, Yeşilköy'de evini tutmuş. Parasını alıyor, sözleşmesi var gitmek istemiyor. Yeni bir transfer de yok. Belki bir tek kişi alabiliriz stopere. O da yerli."DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.