YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER
Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Adnan Bahadır’la ilgili yalan haber yapanlar YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetenin manşetinden yayınlanan haberde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve dönemin Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır’la ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yargılama izni verdiğini ve Samsunspor’un hesaplarının yargıda olduğu yönünde gerçek dışı haber yapan gazete yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

TAMAMEN YALAN BİR HABER

Haber içeriğinde Samsunspor’a toplanan yardımlarla ilgili dosyanın İçişleri Bakanlığı tarafından ele alınarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve dönemin Belediye Başkan vekili Adnan Bahadır hakkında yargılama izni verildiği ve bir milyon liralık bağış olayının yeniden yargılanacağı yönünde yapılan haberin tamamen gerçek dışı olması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

SORGULANAN BAĞIŞLAR DEĞİL

A Takımı dosyasının yargılanma döneminde dahi yapılan sorgulamalar esnasında toplanan paraların hesabı dönemin Samsunspor yöneticilerindensorulmuştu. Belediye yetkilileri ise Belediye yetkililerinin görevleri olmadığı halde neden Samsunspor’a para topladığı sorgulanmıştı. Olayın böyle olduğu bilinmesine rağmen özellikle sanki toplanan paralarla ilgili Belediye yetkililerine sorgulama yapıldığı yönünde haber yapılması tamamen toplumu yanıltıcı ve Belediye yetkililerini kamuoyu nezdinde yıpratmaya yönelik haberler oldukları açıkça ortada. Konuyla ilgili yasal işlemler başlatılmış olup, bu tür yalan ve yanlış haberleri yapanlar yüce Türk adaleti önünde hesaplarını vereceklerdir.

AMAÇ HEDEF ŞAŞIRTMAK

Yapılan bu tür haberlerin tamamen kamuoyunu farklı bir mecraya çekerek farklı algı operasyonu yapmak olduğu açıkça ortada. Bu haberleri yapanların amaçlarını toplum dün de biliyordu bugün de biliyor, yarında bilecek. Başkalarının koltuklarında gözleri olanlar onları bu tür yalan yanlış haberlerle değil, siyaseten ve gerçeklerle yıkmaya çalışmaları gerektiği de açıkça ortadadır. Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.