YAP-BOZ ZİHNİYETİ

YAP-BOZ ZİHNİYETİ
Samsun'da İstiklal Caddesi'nin yeni yapılanma sürecinde binaların restore çalışmaları bitmek bilmiyor

 


İstiklal Caddesi girişinde bir binanın 3 kez restore edilmesi ise malzemelerin sorunlu olup olmadığını konusunda kuşkuda bıraktı.


Edinilen bilgilere göre Samsun İstiklal Caddesi'nde  (Çiftlik) binaların çok eski olması uygulanan mantolama işlemleri sınıfta kaldı.  Samsun Büyükşehir Belediyesi 22 Temmuz 2014'te yenilemenin 2 ay sonra  biteceğini öne sürmüştü. Fakat Çiftlik Caddesi'nde geçen bunca sürede yenileme çalışması  hala bitmedi.

BÜTÜN BİNALARDA SORUN MU ÇIKACAK?
İddialara göre Çiftlik Caddesi'ne yapılan restorasyon işlemleri binaların mimari yapısının çok eski olmasından dolayı sorun çıkarıyor. Samsun Çiftlik Caddesi'nde ki binaların yapılış tarihlerinin  birbirine yakın olduğu biliniyor. Bundan dolayı Çiftlik Caddesi'nin girişinde ki binanın mantolama işleminde sorun çıkarması akıllara 'Acaba diğer binalarda sorun çıkaracak mı?' sorusunu getirdi. 

BAHADIR HAKLI ÇIKTI
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve  Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır Çiftlik Caddesi'nde yapılan restorasyon için köşe yazısında bu malzemelerin kalitesiz olduğunu ve yanlış kullanıldığını vurgulamıştı. Mimari yapılarda imzası bulunan Bahadır yaptığı bu açıklaması ile birkez daha haklı çıktı. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum