Yangın doğalgaz borularına ulaşmadan söndürüldü

Yangın doğalgaz borularına ulaşmadan söndürüldü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, elektrik panelinden çıkan yangın sebebiyle korkulu anlar yaşandı. Yangına, doğalgaz borularına ulaşmadan çevredeki esnaflar tarafından yangın söndürücü ile müdahale edildi.

Yangın, sabah saatlerinde Müftü Mahallesi Demirciler Sokak'ta meydana geldi. Sokaktaki bina girişinde, iş yerine ait klimalara enerji sağlayan panelde başlayan yangını fark eden vatandaşlar, durumu Ereğli Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada, olay yerinde toplanan vatandaşlar, yanan panelin altından geçen doğalgaz hattı nedeniyle korkulu anlar yaşarken, iş yerlerinde yangın söndürme tüpü olup olmadığını sordular. Aynı binadaki bir restorandan getirilen yangın tüpünü alan bir vatandaş, yükselmeye başlayan alevleri söndürdü. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırırken, doğalgaz ekipleri de binadaki doğalgaz girişini kapattı. Olası olumsuzluğa karşı olay yerine polis ekipleri de geldi.

Gazete dağıtımı yapan Timuçin Özat, gazete bırakmak üzere geldiği binada yanan paneli gördüğünü belirterek, “Gazete bırakıyordum. Önce duman kokusu hissettim, ardından patlama oldu. Ardından alevler çıktı. Bir yandan itfaiyeyi aradım, diğer yandan ise binadakilere haber verdim.” dedi.

İtfaiye ekipleri, yangına, klimalara enerji sağlayan paneldeki kablolarda meydana gelen kısa devrenin neden olduğunu söylediler. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.