Yanardağ külleri nereden nereye!

Yanardağlar patlar ve yeraltındaki patlamaya hazır enerjiyi açığa çıkarır ve birçok ülkedeki depremleri de engeller.

İşte İzlanda dünyanın tepesindeki bir ülke!

Buzullarla kaplı bir ülke!

Buzulların altından patlamaya geçen bir yanardağ!

Ülke çok sıcak gayzerle kaplı ve ılıman bölge özelliğini taşıyor.

Ne büyük hikmet; üstünde insanı bir anda donduran buz dağları var; ama yeraltında, dağı taşı eriten bir ateş kazanı var!

İzlanda'da buzuldaki yanardağın püskürttüğü kül bulutu nedeniyle dün Avrupa genelindeki her 3 uçuştan 2'si iptal edilirken, kül bulutları nedeniyle hava koşullarının giderek kötüleşebileceğinden ve uçuşların daha da kısıtlanmasından endişe ediliyor.

Hava yolu şirketleri, iptal edilen uçuşlar nedeniyle yüzbinlerce yolcuya kiralık araç, tren bileti ve otel odası bulmaya çalışıyor. Havacılık endüstrisinin sadece bir günlük zararı 200 milyon dolar!

Ta Cuma günü için de kıta genelindeki 28 bin uçuştan 16 bini iptal edilmiş, bu da bir önceki gün yapılan iptallerin iki katı!

Meteoroloji Müsteşarı Sarıkaya, Türkiye için yağmur bulutlarının bulunduğunu ve sadece dün ülkenin kuzey kesimlerinde 6 bin-10 bin metre arasında hafif bir etkilenme oldu. Eğer yeni bir patlama olmazsa 24 saat içinde ülkemizde herhangi bir tehlike, risk, kül bulutu taşınımı beklenmemektedir'' diye konuştu.

Yüce Mevla"m Türk insanını yine de acıdığından ve rüzgar sonucu meleklerince yağmur gönderdiğinden, zaten herhangi bir kül taşınımı veya asit yağmuru oluşumu söz konusu değil. Kül bulutu yağmur suyunun içinden geçmez.  Ancak tersi olursa yağmur bulutu yukarda ve kül bulutu yere kadar inerse yağmur yağarken kül bulutunun içinden geçer. Ülkemize gelen kül bulutu, yağmur bulutlarının üzerinde olduğu için şu an böyle bir olay söz konusu değil.''

Eğer yeni bir patlama olmazsa bir kül bulutu beklenmiyor. Şu andakiler zaten gitti, taşındı, ülkemiz üzerinde değiller zaten'' dedi.

İlerde atmosferin durumunun değişmesi, patlamaların devam etmesi gibi başka hadiseler olursa astım, bronşit, kronik akciğer, kalp rahatsızlığı olanların veya çok küçük çocukların açık havada daha az zaman geçirmeleri gerekecek.

Asit yağmurlarının oluşması durumunda, açık havada bulunulmalı, kapalı mekanlarda zaman geçirilmemeli ''Ülkemiz, sağlık açısından şu an itibarıyla büyük bir risk taşımamaktadır.

Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok; her an her şey olabilir! Dünya yaşlandı artık; üzerinden atmak istiyor bizi! Hepsi bu depremler ile silkeliyor yanardağlar ile yakıyor her şey açık ve net! Tamamen bizim ona verdiğimiz zararı silip süpürecek; çok haklı! Biz mahvettikçe o kendisini onarmaya çalışıyor bir yere kadar değil mi artık.

Her şeyin sonu olacağı gibi bu gibi felaketler de Dünya'nın sonunun kendini gösterdiğinin işaretleridir. Dinozorların nasıl yok olduğunu hatırlayın; bir son için gök taşı beklemeye lüzum yok ki halen Apophis adı geçmekte yanardağ patlamaları sonucu yada başka nedenlerden oluşan depremler de yeterli bana göre.

Dünya"yı küçük bir göktaşının 14 bin kilometre mesafeden sıyırıp geçti ve astronomlar bunu sadece 15 saat önce farkettiler.

Astronomlar, bir göktaşı geçen cuma günü, sadece 2 Dünya yarıçapı mesafeden geçti. Bu, Dünya"ya çarpmadan 3"üncü en yakından geçen asteroid!

Avustralyalı gökbilimciler, 1908 yılında Sibirya"nın Tunguska semalarında patlayan ve binlerce atom bombası gücündeki göktaşının, Cumartesi günü dünyanın çok yakınından hızla geçerek bizi ıskaladığını duyurdu. Bu patlama 20'nci yüzyılın en büyük kozmik bilmecelerinden biri olarak hafızalarda yer edinmişti. Görgü tanıkları, sabah 07.00'da gökten inen dev bir ateş topun "güneşten bile çok parlak" olduğunu ifade etmişti.

Patlamada 2 bin kilometrekarelik bir alandaki yaklaşık 80 milyon ağaç kibrit çöpü gibi devrilirken, hayvanlar yanıp kavrulmuştu. Gökten inen dev ateş topu, Tunguska Irmak yatağını kömürleşmiş bir çöle dönüştürmüştü. Sismik ölçüm istasyonlarında kaydedilen olağanüstü vakanın etkisi daha sonra araştırmacılar tarafından hesaplanmış ve çarpışmanın on megatonluk hidrojen bombasına eşit olduğu ortaya çıkmıştı.

2012 filmini seyretmişsiniz. 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini öngören Maya medeniyeti öngörüsü var. 2012 insanlığın sonu mu?..volkanik patlamalar..depremler.. seller.. salgın hastalıklar.. maya uygarlığı.. kahinler ve kehanetler.. dinler ve inançlar..

Bir hadiste "İnsanlar, kıyamete yakın olağanüstü yetenekler sergileyecekler" ifadesine yer verilmiştir. Ancak bu yetenekler, beraberinde çok olumsuz sonuçları da getirecektir... Cinlerle insanlar arasındaki sınır kalkabilir...

İşte teknoloji neye yarar? Dünyanın öteki ucundaki bir yanardağın kül püskürmesiyle ve Allah"ın emriyle ve gazabıyla tuhaf bir rüzgar bu kül bulutlarını dünyanın bir ucundan ötekine çekebiliyor ve o kadar güçlü ve bir anda binlerce uçağın kalktığı veya indiği havaalanları viraneye dönebiliyor.

Nerede senin o dev teknolojin!? Allah"ın tüm âyetlerine ve sosyal yaptırım gücüne karşı elindeki dev sanayi devrimiyle ürettiğin teknoloji neye yaradı?

Yüce Mevla"m dilerse bir anda dünyayı tozpembe eder. Yepyeni bir dünyada insanları yeniden vareder ve acaba hesap vermeye hazır mısın? Namazı kıldın mı? Oğluna ve kızına namazı sevdirdin mi?

Bugün bakıyoruz ki onlarca yıldan beri kadın-erkek eşitliği dediler ve ellerindeki medya gücüyle de dünyayı ayağa kaldırdılar. Şimdi ne oldu? Hele de şu sigara alışkanlığı… Özellikle iş hayatındaki kız çocuklarımızın ağızlarından artık hiç eksik etmedikleri şeytan memesi… Utanmadan ve sokak ortalarında, gayri ahlaki görüntülerle ne kadar kötülük yuvaları varsa o yerleri doldurarak namuslu kızlarımızın vicdanlarını incitecekler.

İşte şu anda Allah"ın kaderini dev sanayi devrimiyle sağladıkları teknoloji üstünlüğüyle yıkmaya yeltenenlere karşı savaşın bir parçasıdır bu yanardağ küllerinin dünyaya savurduğu tehditler…

New Scientist 2012 yılının eylül ayında güneş fırtınasının kopacağını iddia etti. Uzmanlar, 153 yıl önce meydana gelen ve hayatı felç eden güneş fırtınasının Kuzey Amerika ve Avrupa'yı 2012 yılının Eylül ayında vuracağı öngörüsünde bulundu.

2012 yılında gerçekleşeceği söylenen fırtınayla TV, radyo yayınları tamamen kesilecek, elektrik sistemi tamamen devre dışı kalacak, cep telefon şebekeleri çökecek, sular kesilecek, GPS sistemi çalışmayacak.

Mayalar Samanyolu'ndan gelen enerjide yaşanacak küçük bir sapmanın bile elektriksel güçte anlık bir durmanın yaşanacağını, bunun saatleri, DVD çalarları ve mikrodalga fırınları çalışamaz hale getirebileceğini vurguluyor.

En son Discovery kanalında dünyanın manyetik alanının belirli periyotlarla nasıl değiştiğini bilimsel çevreler açıkladı. Şu anda dünyanın manyetik alanında muazzam bir değişim var. Bunun da en büyük nedeni güneşte meydana gelen değişimler. İlginç olan Mayalar bunu biliyordu.

Marduk, 3 bin 600 yılda bir Dünya'ya teğet geçer. Maya takvimine göre yeni ziyaret 2012'de. Gezegenin neden olduğu en büyük felaket 13 bin yıl önceki Nuh Tufanı'ydı. Benzeri olabilir. Hititler ve Asurlar Marduk'u kil tabletlere resmetti. 

Marduk, ikinci Nuh Tufanı'nı yaşatacak. “12. Gezegen Marduk” kitabıyla tanınan Zecharia Sitchin, Marduk'un 2010'lu yıllarda dünyanın yakınından geçeceğini ve bu esnada yeni bir “Nuh Tufanı'nın” daha yaşanacağını iddia ediyor. M. E. Özsürücü.

Çinlilere ait 3 bin yıllık "I Ching" adlı metinlerde, dünyanın sonunun 22 Aralık 2012'de geleceği belirtiliyor.

Bazı uzmanlar Etiyopya'da 2005'teki depremin yerkürede 60 kilometre çatlak açarak Afrika'nın ikiye ayrılma evresini ve büyük felaketi başlattığını ileri sürüyor. Bazılarıysa Güneş'teki hareketliliğin 2012'de en yüksek seviyeye ulaşacağına işaret ediyor.

İşte âyet-i kerimeler:

“Karşılarına bir ön uyarıcı çıkarsa, var güçleriyle tüm ümmetlerden daha önde mefkûreci olacaklar diye ant içtiler. Ne zaman karşılarına bir ön haberci çıktı, sadece kıvırmaları biraz daha artmış oldu;”

“ülkede kendi kendilerine yeterlilik arayışlarından ve kötü değer yargıları güdümlü demokrasiyi allayıp pullamalarından... O kötüyü allayıp pullama ejderhası, sadece onu üstlenenleri yutar. Onlar, tarihöncesindekilerin tûfan sünnetinden başkasını mı umarlar? Sen Allah'ın sünnetini yutacak bir dümen bulamayacak; sen Allah'ın sünnetini tepe taklak edecek dümeni bulamayacaksın” Fatır Sûresi: 42-43.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR