YAKAKENT, ALT YAPIDA ÇAĞ ATLIYOR

YAKAKENT, ALT YAPIDA ÇAĞ ATLIYOR
Samsun'un batıdaki son ilçesi olan Yakakent, Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal mahallelerinde başlattığı alt yapı çalışmaları ile adeta çağ atılıyor.

 İlçenin merkezi dahil bir çok mahallesi şantiyeye dönerken, yatırımlar ise hızla sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi ziyaretinde ilçe ve köy halklarına söz verdiği çalışmalar, süratle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ)  ekipleri, mahallelerin yol, su ve kanalizasyon sorunlarını tarihe gömmek için ilçede yoğun çaba harcıyor.

Daha yaşanabilir bir Yakakent için gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, beton, stabilize ve asfalt yollarla ilçe ulaşımına konfor kazandırırken, içme suyu problemleri de tek tek çözülüyor. Yol yapım çalışmalarının sürdüğü Yakakent'te Fen İşleri Daire Başkanlığı, bu güne kadar  Kürüz ve Yassıdağ mahalleleri ile merkezde toplam 2 kilometre 800 metre beton yol imalatı gerçekleştirdi. Çamalan yolunu genişletip 3 kilometresini stabilize hale getiren Fen İşleri ekipleri, Asmapınar mahallesindeki 1 kilometrelik yolda beton yol çalışmasına ise devam ediyor.

SASKİ, İLÇENİN ŞEBEKE ALT YAPISINI YENİLİYOR

Geçen yıl Yakakent'in Kozköy mahallesiSusamlıyer sokağında 600 metre kangal hortum döşeyen SASKİ ekipleri, 2015 ocak ayından bu güne kadar da yatırımlarını artırdı. Kozköy mahallesi Sinop yolu üzerinde deforme olan hortum yenilendi. Merkez mahallesi İnönü caddesine 75 metre PVC boru döşeyen ekipler, mevcut sondajların temizliğini tamamlayarak sağlıklı hale getirdi. Vanaları, pompaları ve borular değiştirilip yenilenirken, foseptik boruları döşendi. Yakakent merkez mahallesi Torunköyü sokakta bulunan sondaj ile Ayvaz su deposu arasına 100'lük su borusu döşeme çalışmaları sürüyor. Kozköy mahallesi Yaylayazısı sokakta 100 metre küplük su deposu inşası ve su borusu döşeme işlemleri ise yakın zamanda başlayacak.

Alt yapı çalışmalarından dolayı rahata kavuşan Yakakentliler, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini memnuniyetle karşılıyor. İlçenin Kürüz mahallesi muhtarı Şenol Acar, yapılan yatırımları herkesin yakından izlediğini belirterek, mahallesinde memnun olmayan kimsenin kalmadığını söyledi. Özellikle beton yatırımının Yakakent'te ilk olduğunu ifade eden muhtar Acar, ''1963 yılından beri, böyle bir yatırım görmedik. İlk defa Büyükşehir Belediyesi, böylesine bir değişim hamlesine imza atıyor. 40 yıldır susuzluk sorunu yaşayan köyümüzde suya kavuştu. Yolumuz dar ve stabilizeydi ama delik deşikti. Bu yüzden kaza riski çok yüksekti. Büyükşehir Belediyemiz, çok güzel yatırımlar yapıyor. Sadece biz değil diğer mahallelerde yaşayan insanlar da çalışmalardan memnun. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Soğukçam Muhtarı İsmet Türk ise Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'a ilettikleri her sorunlarının çözüldüğünü, eksikliklerin giderildiğini belirtti. Yollarının dere yanında olmasından dolayı asfalt tutmadığını hatırlatan muhtar Türk, ''Beton yolla yol sorunumuz tarihe karıştı. Su konusunda da önemli yatırımlar yapılıyor. Sadece bizim köyümüzde değil, Alaçam ve Yakakent'te nereye gitsek çalışmalarla karşılaşıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Mahallemde şikayeti olanı duymadım. Zaten çözemediğimiz sorun da kalmadı. Allah Başkanımızdan razı olsun. Belediye ekiplerine yardımcı oluyorum. Örneğin Yukarı Soğukçam-Karahüseyinli grup yolu yapılırken ekipler, tapulu arazime girmişleri. Gidip  görme gereği bile duymadım. İtiraz da etmedim. Yeter ki hizmet gelsin. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.'' ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.