Yakacaklarını demiryolundan çıkardılar

Yakacaklarını demiryolundan çıkardılar
ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde demiryolu hattının yenilenmesi çalışmasında çıkan hafriyattaki 3-4 metrelik kalaslar, ihtiyaç sahipleri için yakacak oldu.

Beldede yaşayan bazı ihtiyaç sahipleri, kamyorlarla Mezarlık mevkiine boşaltılan hafriyatın içindeki kalaslar ile kışlık yakacaklarını çıkarmaya çalıştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı 15 kişilik grup, kazma ve küreklerle kazdıkları hafriyatın içinden 3-4 metrelik kalasları çıkardı. İhtiyaç sahiplerinden kimisi omuzlayarak, kimisi de elleriyle tutup kamyonetlere yükledikeri kalaslarla evlerinin yolunu tuttu.

Emekli madenci 3 çocuk babası 61 yaşındaki Hasan Akbulut, bin 650 lira emekli maaşının büyük bölümünün kredi kesintilerine gittiğini, bu yüzden para vermek istemedikleri kışlık odunları bu şekilde çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Akbulut, şöyle dedi:

"Demiryolunun tababına iniyorlar, oradan çıkan hafriyat. Bunlar ağaç. Biz de alıyoruz. Kışlık odun bunlar. Kışa hazırlık yapıyoruz. Bunları keseceğiz ve yakacağız. Parayla mı alayım ? Zaten 300 lira emekli maaşım var. Ormana gitsek odun için para cezası var. Çalsak ceza var. Burada fırsatını bulduk değerlendiriyoruz." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.