Yağışların devam etmesi çiftçiyi endişelendiriyor

Yağışların devam etmesi çiftçiyi endişelendiriyor
Yozgat’ta yaklaşık 3 hafta önce başlayan hububat hasadı aralıklarla devam eden yağışlar nedeni ile yapılamıyor. Yağan yağmurla zor durumda kalan çiftçiler yağışın doluya dönüşmesinden endişe duyuyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesi ve Sekili köyünde hububat hasadı sorunlu başladı. Hasat döneminde yağan yağmurlar biçerdöver sahiplerini de olumsuz etkiledi. Arpa ve buğdayları biçen biçerdöver sahipleri yağmur nedeniyle biçime ara vermek zorunda kaldı. 

Biçerdöverci Murat Demirel, Yerköy’de hububat hasat döneminin yaklaşık 15-20 gün önce başladığını belirterek yağışlar sebebiyle biçime ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Demirel, "Güneydoğu'dan 3 hafta önce geldim. Şu ana kadar yaklaşık 50 dekar arpanın biçimini yaptım. Çünkü aralıklarla devam eden yağmurlar nedeniyle tarlaya girmem mümkün değil. Ancak tarlanın kurumasını bekleyeceğiz. Biz biçerdövercilerin şimdi 24 saat çalışması lazım. Ama yağmurdan dolayı bu mümkün değil. İnşallah yağmur dolu ile birlikte yağmaz. Allah korusun büyük sıkıntı yaşarız." dedi.

Süleymanlı köyünden Kemal Sarı, yağmurdan dolayı 30 dekarlık arpasının ancak yarısının hasadını yaptığını vurgulayarak, "30 dekar arpamın yarısına yakınını biçerdöver biçti. Fakat yağan yağmurla diğer yarısının hasadını yapamadık. Şu an ne biçerdöver ne de traktör tarlaya giremez. Çünkü yağan yağmurları toprak iyice suyunu çekti ve çamur oldu. Mecburen kurumasını bekleyeceğiz. Tek korkumuz yağmurun doluya dönüşmesi. İnşallah kazasız belasız ürünlerimizin hasadını tamamlarız.” diye konuştu.

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz da bölgelerinde hububat hasat döneminin başladığını fakat yağan yağmurlar sebebiyle mecburen ara verildiğini söyledi. Yılmaz, “Yerköy ilçemiz ve Sekili köyümüzde hububat hasadına başlandı. Fakat yağan yağmurlarla birlikte hasat yapılamaz durumda. Hasada başlamak için mecburen tarlaların kurumasını bekleyeceğiz. Tek endişemiz bu yağışların doluya dönüşmesi. İnşallah sıkıntısız bir şekilde bu yılki hububat hasadını yaparız." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.