YABANCILAR PAZARI YARIN YENİDEN AÇILACAK

YABANCILAR PAZARI YARIN YENİDEN AÇILACAK
Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici süreyle kapatılan Yabancılar Pazarı'nın11 Mayıs'ta açılması kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bulunan Yabancılar Pazarı'nın 11 Mayıs'ta açıldıktan sonra uyulması gereken sağlık önlemlerine ilişkin kararlar aldığı belirtildi. Yabancılar Pazarı'nın giriş ve çıkışlarının farklı cephelerdeki kapılardan yapılmasının sağlanması gerektiği aktarılan kararda, "Pazar içinde yan yana bulunan dükkanlar, biri kapalı olacak şekilde faaliyet gösterilecek. Pazara girenler ile burada çalışanların ateşi ölçülecek. Ölçüm sonucunda yüksek ateşli olduğu tespit edilenler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek. Bu kararların uygulanmasından Yabancılar Pazarı Yönetim Kurulu sorumlu olacak." ifadelerine yer verildi.

erfgerferferf.png

GİRİŞTE MASKE DAĞITILACAK
Pazara hem ziyaretçiler hem de çalışanların maskesiz girmesine izin verilmeyeceği vurgulanan kararda, şunlar kaydedildi: "Yabancılar Pazarı girişinde maskesi bulunmayanlara maske dağıtılacak. İçeriye aynı anda giren kişi sayısında kısıtlama uygulanacak. Pazar içinde her 100 metrede bir, vatandaşların erişebilecekleri yerlerde el dezenfektanı bulundurulacak. Vatandaşların pazardan çıkışlarında kullandıkları maskeleri atmaları için atık kutuları yerleştirilecek. Vatandaşlar dükkanlara sırayla alınacak. Dükkan önlerinde gruplaşmalar da engellenecek. Pazar içinde hijyen kuralları ile havalandırma konusuna da dikkat edilecek."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum