Ya Aşı Tutarsa?

Sessiz ve bekleyişle geçen 3 aydan sonra, transfer sezonunun son günü yapılan 14 tane transferle karşılaştı Samsunspor taraftarı. Ancak herkeste aynı davranış şekli var, tepkisizlik. Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik. Sürekli bahsettiğimiz kadro darlığına "kökten" çözüm üretildi fakat merak edilen alınacak verimin ne düzeyde olacağı. Tek tek tüm transferleri inceleyemeyeceğim maalesef. Çünkü birçoğumuz gibi ben de alınan oyuncuların tamamı hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat genel olarak oyuncu profillerine baktığımızda, yönetimin akıllı bir transfer politikası belirlediğini söyleyebilirim. Aylardır eleştirdiğimiz yönetim, doğru işler yapınca alkışlamak boynumuzun borcudur demiştim, keşke sürekli güldürseler yüzümüzü de alkışlamaktan patlasa avuçlarımız. Defansa yapılan takviyeler gayet olumlu. Özellikle en zayıf pozisyonumuz olan beklere alınan oyuncuların yetenek olarak ihtiyacımızı karşılayabilecek kapasitede oldukları hakkında duyumlar aldık. Özellikle Adem hakkında efsane hocamız Mitrovic"in olumlu referans vermesi beni hayli memnun etti. Defansa, beklerin yanı sıra stoper takviyesi yapılması da özellikle Karşıyaka maçında yediğimiz golleri görünce sevindirdi taraftarımızı. Zor gol attığımız deplasman maçlarında böylesi basit goller yememiz bizi hedef ne olursa olsun bundan alıkoyar. Ortasahada ise İlhan Ummak gibi bu ligde şampiyonluk yaşamış, tecrübeli ve yetenekli bir ismin takımda olması kadro kalitesini artıracaktır, İlhan, transferine en çok sevindiğim isimlerin başında gelmekte. Tabii ki Georgi Chelidze"ye de değinmek lazım. Tahtanın açılmasını en çok onun için istediğimi yazmıştım. Gerçekten Serkan Aykut"tan sonra tribünleri heyecanlandıracak kalibrede bir golcü. Uzun zamandır takımla idman yapması da en büyük avantajı. Maç eksiğini kapattığında ondan çok faydalanabileceğimize inanıyorum.
Beni en çok mutlu eden ise, tahta açılmadan yapılan açıklamalarda olduğu gibi takıma 30 yaş üstü isimlerin katılması yerine çoğunlukla genç ve gelecek vadeden oyuncuların katılması. Zaten genç isimlerden kurulu bir takımımız olduğundan, birkaç tecrübeli ismin yanında oynatılacak gençlerin performanslarını üst düzeylere çıkaracağını düşünüyorum. Ayrıca alınan oyuncuların çoğuyla maç başına ücret anlaşması yapılması, yine yönetimin akıllı hamlelerinden biri olarak göze çarpmakta.  Tüm bunların yanında endişelendiğim birkaç nokta var. Yapılan transferlerin çoğu kamuoyu tarafından tanınmamakta. Tribünü heyecanlandıracak bir ismin olmaması, şehre gereken heyecanı maalesef sağlayamadı. Taraftarın heyecanla beklediği Cenk İşler veya Mohammed Ali Kurtuluş"tan hiç değilse biri alınsaydı, hem takıma biraz daha tecrübe kazandırılır hem de şehre gereken heyecan sağlanabilirdi. Sonuç olarak, 33 kişilik kadroya baktığımızda, genç ve dinamik bir ekip görüntüsü mevcut. Transferlerin müthiş bir aşı olduğu aşikar. Bundan sonra tek umudumuz bu aşının sağlam bir şekilde tutması. Eğer tutarsa, neler olabileceğini düşünmek bile beni heyecanlandırıyor. Bunun için de en büyük iş, Turhan Hoca ve ekibinde. Tamamen kendi istediği oyunculardan kurulu bir ekibe sahip artık hocamız. Bu her teknik adama nasip olamayacak bir şans. Bu aşıyı tutturursa hem Samsunspor hak ettiği yere döner, hem de kendisi de takımıyla beraber büyümüş olur hedeflediği gibi. Peki ya tutmazsa mı? Onu düşünmek bile istemiyorum…

Dip NOT:  Federasyonumuz sağ olsun, hak etmediğimiz bir cezayla bu hafta sonu yapılacak Samsunspor- Mersin İdman Yurdu maçını Ordu"da oynayacağız. Ramazan ayında olmamız hepimiz için bir handikap ancak, bahane bulmadan tüm taraftarımızı Ordu"ya davet ediyorum. Çünkü bu maç sezon başı olmasına rağmen kritik bir hal aldı. Biz görevimizi en iyi şekilde yapalım ki, futbolculardan da istemeye yüzümüz olsun. Haydi Samsun, Ordu"ya!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR