Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

VUR KADEHİ USTAM

VUR KADEHİ USTAM

25 Ekim günü alçakların hain saldırısı sonucu üç askerimiz şehit oldu.İçimizi burkan bir haber. Türkiye yasa boğuldu.

Aynı akşam sosyal medyada bazı fotoğraflar paylaşıldı. Türkiye'nin yas tuttuğu bir dönemde CHP İl Başkanı'nın rakı sofrasında çekilmiş fotoğrafları. Bir arkadaşı tarafından etiketlenmişti fotoğraflarda. Fotoğraflar o geceye aitti. Ya da değildi. Ama o gece paylaşıldı.

Bir arkadaşı Sayın Başkanı etiketlemişti. Mehmet ATALAY'ın  hatası kişisel sayfasında etiketlemeyi engellememiş olması. Bir çok kişi etiketlemeyi engellemez. Ama siz CHP İl Başkanı iseniz bir çok kişiden farklı olmak ve önlem almak zorundasınız. Arkadaşı bilinçli ya da bilinçsiz olarak kendisini zor durumda bıraktı.

Samsun basını paylaşılan fotoğraflar ile ilgili hassasiyet gösterdi. Fotoğraflar haber yapıldı. Ve Sayın İl Başkanı yaptığı hatanın farkına vararak fotoğrafları kişisel facebook sayfasından kaldırdı.

Buraya kadar normal. Sıkıntı yok. Bir anlık gaflet denilebilir. Üzerine yazı yazmaya değecek bir durum söz konusu değil.

Ama sonrasında Sayın Başkanın kişisel facebook sayfasından açıklaması var.Özür dilemek yerine üste çıkmaya çalıştığı bir açıklama.Hani derler ya,özrü kabahatinden büyük.

Sayın Başkanın açıklamalarına göz atalım. Neler söylemiş?

1-''Geçen akşam bir sivil toplum örgütünün yemeğine kısa süreliğine katıldım. Sonra eve döndüm.      O yemekte çekilen ve facebookta paylaşılan bir fotoğraf ''birileri'' tarafından Hakkari'de 3 şehit verdiğimiz gece bir eğlence yerinde eğleniyormuşuz şeklinde tüm basın kuruluşlarına e-mail yoluyla ve ''özel çabayla''servis edildi.''

Mehmet ATALAY'ın e-mail yoluyla ve özel çabayla servis edildiğini söylediği fotoğraflar kişisel facebook sayfasında yayınlanmış fotoğraflardır. Kimsenin özel çaba göstermesine gerek bırakmadılar. Herkese açık fotoğraf paylaştığının farkında değil herhalde Sayın Başkan.Ortada bir gazetecilik başarısı yok.Elektronik posta gönderenler boşuna zahmet etmişler.Fotoğraflar herkes tarafından görülmüştü.

2- ''Ben o geceye giderken henüz şehit haberleri yoktu. Zaten olsaydı gece iptal olurdu. Nitekim ben şehitlerimizi eve döndüğümde TV'den öğrendim.''

Başkanın yazdıklarından anladığımız,fotoğraflar üç şehit verdiğimiz günün gecesine ait.''Ben o geceye giderken henüz şehit haberleri yoktu.'' diyor,Mehmet ATALAY. Oysa ki şehit haberlerinin basında yer bulması akşam saat 17:00 civarı. Merak ettim. Gittiği sivil toplum kuruluşunun yemeği saat kaçta başladı? Ve ne kadar sürdü? Kimse şehit haberlerinin farkına varmamış.

3-''Bu şehirdeki ve ilçelerindeki tüm şehit cenazelerine katılmış ve ulusal değerlerimiz konusunda son derece duyarlı birisi olarak bu alçakça iftira ve komployu şiddetle kınıyorum.''

Şehit haberlerinin olduğu gün paylaşılan fotoğraftaki kişi sizseniz,iftira nerede? Fotoğraflar kimsenin özel çabası sonucu elde edilmemiş. Kişisel facebook sayfanızda yayınlanan fotoğraflar. Eee o zaman komplo nerede?

4- ''Böyle bir komployu  yapanların ve bana bu şekilde saldıranların amaçlarının ne olduğu ortada ama bu kişiler bana zarar vermek isterken aslında CHP'ye ve bizim gibi düşünenlere de zarar verdiklerini bilmiyor olabilirler mi? Hayır hiç sanmıyorum.''

Sayın Başkan komplo sözcüğünü yine kullanmış. Kişisel facebook sayfasında ülkenin yasta olduğu bir dönemde rakı sofrasında fotoğraf paylaşılıyor.Ama birileri kendisine komplo kurmuş.Rakı sofrasında fotoğraflarının haber yapılmasını kendisine,yetmemiş CHP'ye zarar vermek istenilmesi olarak düşünmüş.

Haber uydurma olsaydı, başkana hak verirdim.Başkan başını iki elinin arasına alıp düşünmeli. Basına malzeme veren kendisi. Eğer yapılan haber CHP'ye zarar vermişse,anlamalı ki şehit haberlerinin olduğu bir günde rakı sofrasında poz vermek CHP'ye zarar veriyor. Ve bu zararı veren basın değil, kendisi.

5-''Bu sevgisizlik,bu nefret ve kişisel gelecek adına yapılan bu itibar cellatlığı umudumu kırıyor.''

Gazetecilerin görevi haber yapmak. Ama doğru haberler. Kendi elinizle verdiğiniz malzeme sonucu yapılan haberi sevgisizlik,nefret ve itibar cellatlığı olarak tanımlamak uygun düşmemiş.

Ortada bir itibar cellatlığı var ise,Mehmet ATALAY dönüp kendisine bakmalı. Ve kendi itibarının celladının yine kendisi olduğunu görmeli. Fotoğraflar kendi sayfasından servis edildi.

Yakışmadı Mehmet ATALAY. Şehit haberlerinin olduğu bir gün rakı sofrasında fotoğraf paylaşmak yakışmadı.

Yakışmadı Mehmet ATALAY. Hata yaptım.Özür dilerim demek yerine,görevi haber yapmak olan insanları itibar cellatlığı,CHP düşmanlığı yapmak,iftira atmak ve komplo kurmakla suçlamak hiç yakışmadı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR