Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Vitamin Eksikliği Nasıl Ortaya Çıkar?

Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Vitamin Eksikliği Nasıl Ortaya Çıkar?
Sağlıklı beslenme, yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmemiz için oldukça önemlidir.

Sağlıklı beslenme, yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmemiz için oldukça önemlidir. Sağlıksız ve yetersiz beslenme sonucunda vücutta vitamin eksikliği gibi problemler ortaya çıkabilir. Vücudumuzda ortaya çıkan vitamin eksikliği görmede bozukluk, tırnaklarda kırılma, cilt kusurları gibi durumlar ile kendini gösterebilir. Siz de vücudunuzda bu gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız doktorunuza danışabilir, vitamin yetersizliği ortaya çıkması durumunda vitamin takviyesi gibi takviye gıdalardan faydalanabilirsiniz.

 

Her çeşit vitamin eksikliği vücutta meydana gelebilir. Vitamin eksiklikleri sonucunda ortaya çıkabilecek belirtiler aşağıdaki gibidir:

A Vitamini Eksikliği

Lahana, havuç, ıspanak gibi besinlerde bulunan A vitamini, vücutta eksikliğinin oluşması durumunda görme bozukluğu, cilt kuruluğu, tırnak kırılmaları ve dudak çevresinde yara çıkması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. A vitamini, bağışıklığı da olumsuz etkileyebileceği için A vitamini eksikliği durumunda gerekli gıdalar tüketilmeli ve vücuttaki A vitamini miktarı arttırılmalıdır.

B2 ve B12 Eksikliği

B vitamini eksiklikleri vücutta kansızlık oluşumunu tetikler. Kansızlık ise yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerin ortaya çıkmasına sebep olur. Bunun dışında vücutta B vitamini eksikliği oluşması durumunda ağızda yara oluşumu, çocuklarda iştahsızlık, diş eti rahatsızlıkları gibi problemler ortaya çıkabilir. B12 vitamini yetersizliği oluşması durumunda www.orzax.com/ üzerinden sağlıklı vitamin takviyelerini de inceleyebilir, dilediğiniz Orzax ürününe eczanelerden ulaşabilirsiniz.

C Vitamini Eksikliği

C vitamini eksikliğinde kemiklerde güçsüzlük, bağışıklık sisteminde zayıflıklar, diş eti sorunları, kan şekerinde yükselme gibi problemler ortaya çıkar. C vitamini eksikliklerini gidermek amacıyla C vitamini bakımından zengin portakal, çilek, mandalina gibi gıdalar tüketilmeli, vücudun ihtiyacı olan vitamin miktarı doğal besinlerle elde edilmelidir.

D Vitamini Eksikliği

D vitamini vücutta ilk olarak kemikler üzerinde etkisini gösteriyor. Vücutta ortaya çıkan D vitamini eksikliği kolay üşüme, yorgunluk, denge problemi ve kuvvet kaybı gibi problemlere yol açabiliyor.

E Vitamini Eksikliği

Cildinizde sebebini bilmediğiniz morarmalar ve çürümeler fark edebilirsiniz. Ciltte kolay morarma ve doku hasarına sebep olan faktörlerden biri E vitamini eksikliğidir. Vücutta meydana gelen E vitamini eksikliği erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına, kansızlık ve görme bozukluklarına sebep olabilir.

K Vitamini

Vücutta K vitamini eksikliğinin ortaya çıkması ile bağışıklık sistemi olumsuz etkilenir. Doku yenilenmesinde yavaşlama, diş eti kanamaları, sebepsiz burun kanamaları gibi problemleriniz varsa K vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda doktorunuza başvurabilir, K vitamini eksikliği mevcutsa K vitamini bakımından zengin gıdalar tüketebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.