VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU KARADENİZ BÖLGE BİRİNCİSİ

VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU KARADENİZ BÖLGE BİRİNCİSİ
Milli Eğitim Bakanlığımızın Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik” ....

Ödülleri kapsamında Samsun’un Canik İlçesindeki Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu “Okulum(a) Geleceğim” Projesi ile Sanatsal Kültürel Çevreci ve Sportif Faaliyetler dalında Karadeniz Bölge 1.si oldu. 

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen Ödül Töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demircioğlu, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerinin de katılımıyla Okul Müdürü ve Proje Ekip Üyesi Öğretmenlere Bakanlık tarafından gönderilen Plaketleri takdim edildi. 

‘SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMESİNE KATKI SAĞLANMIŞTIR’
Ödül Töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptığı konuşmalarında;  “Günümüz şartlarında çocuklarımız beton binalar içerisinde büyümek zorunda kalıyor. Ne yazık ki toprağı, doğayı, hayvanları ve çevreyi sadece televizyonlardan ya da sosyal medyadan gören fakat bu güzellikleri yaşamanın tadına varamayan bir nesil yetişiyor. Bizler şanslıydık, çünkü doğa hayat ile iç içe büyüyebildik. Böyle projeler ile çevresi apartmanlar ile dolu olan bir kurumda, öğrenciler doğal ortamda öğrenme imkânı bulmuş, manevi ve kültürel değerlerini tanıyarak çevresine sahip çıkan sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlanmıştır ve bu çalışmaların diğer okullarımıza örnek olması gerektiğini ve buna benzer projelerin katlanarak uygulamaya geçirilmesinin yetiştirmekte olduğumuz yeni neslin ufkunu genişletmede, hayata bakışını şekillendirmede çok önemli bir yeri olduğunu da biliyoruz”  dedi.

‘ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR EĞİTİM KURUMUNA DÖNÜŞMÜŞTÜR’
Proje ile ilgili Okul Müdürü Zerrin Karagöl Şen, öğrencilerin doğal ortamda, yaparak-yaşayarak ve görerek öğrenmelerine imkân sağlamayı amaçladıklarını söyledi Müdür  Şen, “Okulumuz kendine ait jimnastik salonu, mutfağı, çocuk mutfağı, çok amaçlı salonu, oyun odası ve hobi bahçeleri, meyve bahçeleri, çocukların okulumuz bisikletleri ile oynayabileceği ve trafik kurallarını öğrenebileceği trafik eğitim alanları ile okul öncesinde örnek teşkil edecek bir eğitim kurumuna dönüşmüştür. Okulumuzda yapılan çalışmalar ile çocuklarımızın bütün duyu organlarını kullanmaları sağlanarak çoklu zekâyı destekleyici ortamlar oluşturulmuş, meyve ve sebzelerin oluşum süreçleri izlenmiş,  kümes hayvanlarının neler ile nasıl beslendikleri konusunda çocuklara sorumluluk alma imkânı verilmiştir. Okulumuzda beslenme atıkları da kullanılarak tavuklar, ördekler, hindi ve tavşan gibi hayvanlar beslenip, tavuk ve ördeklerden yumurta elde ederek geri dönüşüm sağlıyoruz. Böylece hem israfı önlüyor, hem de çocuklarımızı beslenme saatlerinde GDO’suz ürünler ile besliyoruz.Aynı zamanda, erken dönemlerde çocukların çevrelerine karşı farkındalık oluşturulmasına katkı sağladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.