Video soruşturma dosyasında

Video soruşturma dosyasında
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Küçükçekmece'de dün sabah terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan 12 şüphelinin Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade alma işlemleri devam ediyor.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan şüpheliler arasında PKK'lı olduğu belirtilen Mahfuz Şimşek'in, Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmalarda bacağından yaralandığı ve tedavi olması için İstanbul'a getirildiği öğrenildi. TEM ekipleri Şimşek'in bir süredir Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki bir evde özel doktorlar yardımıyla tedavi edildiğini belirledi. Tedavisinin tamamlanmasının ardından İstanbul'dan ayrılacağı yolunda istihbarat alan polis, dün gerçekleştirdiği operasyonda Mahfuz Şimşek'i gözaltına aldı.

KOBANİ'DE ÇEKİLEN "ÖZGÜRLÜK MAHKUMLARI" VİDEOSU SORUŞTURMA DOSYASINDA

Öte yandan polisin, ellerinde otomatik tüfek bulunan silahlı bir grubun "Özgürlük Mahkumları" adlı şarkıyı söylerken kaydedilen görüntüleri de delil olarak soruşturma dosyasına koyduğu öğrenildi. Kobani'de kaydedildiği belirtilen videoda Ferhut Tunç'un bulunduğu grup şarkı söylerken görülüyor. Tunç'un sağında bulunan kişinin İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınan Mahfuz Şimşek olduğu belirtiliyor.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.