Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

VİCDANLI BAŞKAN OLMAK     

Amacı eser ortaya koymak olan belediye başkanlarına şehir olarak sahip çıkmalıyız. 

Çalışkan ve becerikli belediye başkanları yaptıkları projeler ile şehirlere değer katarlar. Örneğin; Kemal Vehbi Gül yıllardır yaptığı çalışmalarla hala konuşuluyor. 

100 yıl bulvarı, Batı park, Doğu park, Adnan Menderes Bulvarı, Belediye Hizmet Binası gibi Samsunun geleceğini o yıllardan hazırlamış, Rahmetli Muzaffer Önder Samsunun altyapısını tamamlamak için görevde bulunduğu süre içinde girilmedik cadde sokak bırakmamış.      

Tabi ki yıllar geçtikçe yeni yapılanmalar ve  nüfus artışı bu hizmetlerin yenilenmesini ve büyümesini gerektiriyor.

Belediyecilik sadece yol, kaldırım, alt yapı, park bahçe ile olmuyor. İlim, irfan, sanat çalışmaları olmalı, tarihi, kültürü, medeniyeti yaşatmalı, yaşlı, çocuk, engelli dostu olmalı, 24 saat sokaklarında huzurla gezilecek kentler olmalı.

Burada devreye vicdan giriyor.Yani bir belediye başkanı sadece çalışkan ve becerikli değil vicdanlı da olmalı.    

Rahmetli Muzaffer Önder ile 2004 seçimleri sırasında samimi oldum. Seçimler sonrasında da ayrı bir dostluğumuz oldu, en az haftada bir kez işyerime gelirdi. Benim tanıdığım en vicdanlı belediye başkanıydı. 

Çok belediye başkanı tanıdım, çalışkan belediye başkanı gördüm, becerikli belediye başkanı gördüm, ama vicdanlı olmak bambaşka bir şey, eğer bir belediye başkanı vicdanlı ise o şehirde huzur vardır, mutluluk vardır. 

Bunları yazma nedenim, etrafıma baktığımda hizmet üreten belediye başkanlarının sadece çalışkan ve becerikli olması ile hizmet ettiği şehir ve halkı memnun olmuyor, en az hizmet kadar vicdanlı olmakta önemli. 

İnsanlar ilgi ve saygı görmedikleri yerde siz onlara ne verseniz verin mutlu edemezsiniz. 

Çalışkan ve becerikli olmanın yanında vicdanlı olmakta gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR