Vezirsuyu Tabiat Parkı 2 bin 880 dönüme çıkarıldı

Vezirsuyu Tabiat Parkı 2 bin 880 dönüme çıkarıldı
Vezirköprü ilçesinde Belediye tarafından işletilen 35 hektarlık Vezirsuyu Tabiat Parkı'nın alanı 2 bin 880 dönüme çıkarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan, 2007 yılında yapımına başlanan ve tamamlandıktan sonra işletmesi Vezirköprü Belediyesine devredilen tabiat parkının 8 kattan fazla büyütülmesiyle ilgili Vezirköprü Belediye Başkanlığı makamında imza töreni düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu ile Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis arasında imzalanan protokolle Vezirsuyu'nda yapılması planlanan projenin de startı verilmiş oldu.

Terzioğlu, turizmin canlandırılmasının Vezirköprü için fayda sağlayacağını belirterek, "Burada yapılacak projeler sayesinde birçok ihtiyaç gün yüzüne çıkacaktır. Projede yer alan orman evleri belki de ilerleyen süreçte yetersiz kalacaktır ve bu da otel ihtiyacını ortaya çıkarır. Dışarıdan gelen turistler, burada yapacakları faaliyetler için ilçe esnafından alışveriş yapacağından herkes turizmin faydasını görecektir. Tabii bunlar kısa vadede yapılabilecek işler değil. Zaman isteyen bir çalışma gerektirecek ancak Vezirköprü turizm potansiyeli olan bir ilçe." dedi.

Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Karakaya projenin detayları hakkında bilgi verdi. Projenin adının "Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda Yöreye Ait Doğal, Kültürel ve Tarihi Değerlerin Tanıtılması ve Korunması" olduğunu söyleyen Karakaya, proje için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansından (OKA) 1 milyon 850 bin lira hibe isteğinde bulunduklarını ve bunun sonucunda 712 bin liralık hibe alabildiklerini belirtti.

Vezirköprü'nün tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak ve korumak için projede Vezirköprü mimarisine uygun çalışmaların yapılacağını belirten Karakaya, turizmin gelişmesi için her türlü detayı değerlendirdiklerini ifade etti.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, şunları dile getirdi:

"Yapılan bu turizm yatırımı Vezirköprü için bir kazançtır. Yaklaşık iki yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. 350 dönüm olan Vezirsuyu Tabiat Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın da oluru ile 2 bin 880 dönüme çıkarıldı. Yapılan bu genişletmeyle orada 3 köy birleştirilecek ve orman evleri, satış reyonlarının ve Vezirköprü tanıtımlarının yapılabileceği büyük bir bina ve turizm açısından daha birçok şeyi hayata geçireceğiz. Bunları yaparken yine diğer projelerimizde olduğu gibi buraya da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına proje sunduk ve bu projenin kabulüyle birlikte 712 bin liralık hibe almaya hak kazandık."

Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda yapılacak projenin 15 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

İmza törenine, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, Belediye Meclisi üyeleri ve AK Parti Vezirköprü İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, imzaların atılmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu'na ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kurt'a tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.