"VERDİĞİMİZ ONCA MÜCADELE SEKTEYE UĞRUYOR''

"VERDİĞİMİZ ONCA MÜCADELE SEKTEYE UĞRUYOR''
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Samsun Kızılırmak Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nde bulunan sazlık alanda çıkan yangınla birlikte vatandaşta oluşan endişe verici algılar ve ürkütücü iddialar bir an önce giderilmelidir" dedi.

Yaşar, Kuş Cenneti'nde bulunan sazlık alanda çıkan yangının ardından yaptığı basın açıklamasında endişelerini dile getirip “Samsun’un güzellikleri ne zaman manşet olacak” diyerek de sitem etti. Yangının zamanının manidar ve düşündürücü olduğunu belirten Yaşar, vatandaşın endişesinin yerinde bir endişe olduğunu belirterek, "Deltadaki alanın statüsünün değiştirilmesi, akabinde eğitim için yapılan barakaların otele dönüştürülmesi ve sonrasında sahil kenarında çıkan yangın... Deltanın yanan kısmının bir tarafının deniz, bir tarafının dere olması konunun ayrı bir detayıdır. Olaydan bir gün önce yine aynı yerde yangın çıktığını yetkililer adeta itiraf etmekte, bu da yangının sabotaj olma ihtimalini arttırmaktadır. Bu süreç vatandaşın haklı endişelerine ve iması bile kabul edilemez iddialara yol açmıştır. Bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşması, endişelerin giderilmesi gerekiyor" dedi.

İDDİALAR ÜRKÜTÜCÜ, ÜZÜCÜ!
Kızılırmak Deltası’nın eşine az rastlanır bir biyolojik çeşitliliğe sahip, ülkemizdeki en büyük deltalardan biri ve Karadeniz kıyısındaki tek sulak alan olduğu bilgisine vurgu yapan Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşın nefes alabilmek için maddi manevi mücadele ettiği bir dönemde ülkenin çok sayıda kıymetli bölgelerinde yangın çıkmasının doğal karşılanmaması gayet normaldir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bundan önce de yaşanan kötü örnekler insanlarımızın Kuş Cennetinde çıkan yangının ardından olacaklarla ilgili haklı kaygılara yol açmaktadır.
Onca canlının telef edilerek bize nefes veren alanların önce yakıldığı sonra imara açıldığı yönündeki iddialar tatmin edici bir biçimde cevaplandırılmalıdır.” 

"GAYRETLERİMİZ BOŞA GİTMESİN”
Açıklamasına Samsun’un sürekli olumsuzluklarla gündeme getirilmesini eleştirerek devam eden Yaşar, şunları kaydetti:“Ramsar Sözleşmesi ile korunan Kızılırmak Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alma sürecindeyken böyle bir durumun yaşanmasının sıkıntı yaratacağı bir gerçektir. Umarız bu durum süreci olumsuz etkilemez. Ancak Samsun’un değerlerinin yanıp kül olmaması, nefesini kesen santrallerle boğuşmaması, ormanlarımızın altın madenleriyle yok edilmemesi için verdiğimiz onca mücadeleye ve gayrete rağmen yaşanan bu olumsuzluklar maalesef ki uğraşlarımızı sekteye uğratmakta. Biz, Samsun’u betonlaştırılmaktan kurtarıp, doğal zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması için; Türkiye’deki sayılı sahiller arasında olduğunu duyurmak, dünyada eşine az rastlanan Vezirköprü kanyonuyla, kunduz ormanlarıyla, Ayvacık Saklı Cennetiyle, Havza’nın Ladik’in kaplıcalarıyla, Bafra ve Engiz İlçelerimizin sınırlarında yer alan ve yüzlere kuş türüne ve canlıya ev sahipliği yapan Kuş Cennetiyle bilinirliliğini artırmak için uğraştıkça yaşanan bu ve benzeri olaylar canımızı acıtıyor, mücadelemizi baltalıyor.”

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Açıklamasında yangın ile ilgili başlatılan tahkikatların en kısa zamanda tamamlanarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini de belirten Yaşar, konunun takipçisi oldukları sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.