Vefasızlık

Kader diyordu Emin Kaptan , yaşadığı talihsiz kaza için. Kadere inanıyordu ama isyan etmiyordu. Kaderle en haşır neşir olan insanlardan birisiydi bu hayatta. GS'den kendisine gelen teklifi Samsunspor sevgisinden dolayı reddetmişti 88-89 sezonu öncesi. Ardından Malatya deplasmanında yapılan kabus kazada çok sevdiği futboldan ve takım arkadaşlarından uzak kalmıştı. Kendisi anlatıyor  : " Otobüste ayaklarımı uzatmıştım , uzatmasaydım belki de daha az hasar ile kazadan kurtulabilirdim." Habertürk'te cuma akşamı belgeselde izledik kendisini. Bizler unutsak bile kaptanı, ulusal medya unutmuyordu. Nasıl unutabilirler ki , 80'lerin ikinci yarısında fırtına gibi esen takımın kaptanını.
Trabzon Yalıspor'dan Samsunspor'un kaptanlığına yükselişinin hikayesini dinledik cuma akşamı Emin Kar'ın ağzından. Talihsiz kazanın üzerinden geçen 20 senede yaşadıklarını paylaştı kısa sürede. Bizler zaten biliyorduk taraftarlar olarak, o da bizleri zikretti zaten . " 20 yıldır yanımda sadece taraftar vardı, zor günleri onların sevgisi ile aştım" dedi. Verilen sözlerin tutulmadığını, camiamızın vefasızlığını anlattı. Ama katiyen şikayette bulunarak, serzeniş ederek değil. Her zamanki gibi kendisi ile özdeşleşen esprili hicvi ile : " Bir bardak çaylarını içmedim bugüne kadar." dedi , güldürdü bizleri ekran başında.
Emin Kar'ı, bugün Samsunspor kadrosunda kaç kişi tanıyordur merak ediyorum yada Samsunspor'un onun için ne ifade ettiğini? 20 Ocak 1989'un basit bir tarih mi yoksa Samsunspor'un duraklama döneminin başlangıcı mıdır, bi fikirleri var mıdır ? Sanmıyorum..
Zira her geçen gün Samsunspor adına değerlerimizi kaybediyoruz. Emin Kaptan ise sadece vefasızlık ettiğimiz değerlerden birisi.
Süper ligdeki ilk golümüzü kaydeden Abidin Akmanol'un hastalandığı haberini 1 yıl formasını terlettiği Eskişehirspor'un resmi sitesinden öğrenebiliyoruz. Ercan Koloğlu gibi son " gerçek kaptana" bir jübile yapamıyoruz. Serkan Aykut'tan bihaberiz , onunla akran olan Serdar Topraktepe Kocaeli'ni sırtlarken. Vural'ın Samsunspor'dan maddi-manevi haklarını alamadığını çok iyi biliyoruz.
Futbol şehitlerimiz Mete Adanır'ın, Muzaffer'in isimlerini Samsun'da bir yerde yaşatamıyoruz, tesislerimizin adı Haluk Ulusoy, yerel yönetimlerin yaptırdığı spor kompleksinin adı Hasan Doğan ile süslenirken. Yaşar Doğu'nun hatıralarına ne kadar sahip çıkabildiğimiz ortada. Ondan sonra Samsun markasının isminden bahsetmeye çalışıyoruz.
Samsunspor Hasbi Menteşoğlu döneminin ardından her zaman maddi sıkıntılar yaşamıştır ancak Samsunsporluluk duruşunu kaybetmemiş ve her zaman formasının ağırlığını taşıyan, kırmızı-beyaz'ın yanına aldığımız siyah rengin nereden geldiğini bilen isimlerden oluşmuştur. Samsunspor ne zamanki duruşundan ödün vermeye başlamış ne zaman Samsunsporluluk'un S'sini bilmeyen isimlerin eline geçmiş ise o zamandan bu yana rezil hallere düşmüştür. Kurtuluşumuzun reçetesi açık ve nettir : Kaybettiğimiz değerleri geri kazanarak ilerlemek ..
Dönmesekte o günlere, bu sevda ölümüne ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR