Vefalılar iz bırakır

Malumunuz, vefa; gerek hayatta iken ve gerekse öldükten sonra sevgi ve alakayı devam ettirmek demektir. Bu yüzden, hem inancımızda hem de örf ve geleneklerimizde büyük önem arz eder. Ayrıca vefa birçok türküye de konu olmuştur. Kısaca vefa insani ve ahlaki değerlere önem veren ve herkeste olması gereken bir haslettir. Bir küçük iyiliği, güzelliği unutmamak insani bir ölçüdür. Kısaca vefa iyi ve güzel olan şeyleri unutmamaktır. Vefasız olmak bir eksikliğin göstergesidir.

Biz de bu yüzden vefalı olalım ve kesinlikle  unutulmaması gereken bir büyüğümüzü biraz hatırlayalım. Eski milletvekillerimizden Sayın İlyas KILIÇ, evet herkes tanır, bu yüzden  çok şey yazmayıp, bir olayını aktaracağım sizlere:

Vekilliği döneminde Samsun"dan bir şahıs Ankara "ya gider. Vatandaşın eşi hastadır ve Ankara "ya sevk edilmiştir. Vatandaş pek de yol yordam bilmez. Bir arkadaşı sana İlyas KILIÇ yardım eder demiş. O da direk meclise gider ve Sayın KILIÇ"ı bulur. Beni sana gönderdiler der. Sayın vekil de kimseye parti sormaz ancak vatandaş gönderdiler deyince, O da partisinin adı vererek partiden mi? der. Bizim hemşehri basar partiye kalayı… Sayın KILIÇ gülerek girer adamın koluna alır odasına. Hemen adama aracını ve şoförünü tahsis eder. Doktoru arar hastasıyla yakın ilgilenmesini ister. Doktor hastayla ilgilenir ve KILIÇ "ı arayıp bir hafta tedaviye devam edilmesini gerektiğini söyler. Bunun üzerine KILIÇ danışmanına hasta ve eşini evine götürmesini söyler.

Evet, birçok insandan dinlediklerimi aktarıyorum Teyo"nun dediği gibi yalan da yok hilafta. İlyas KILÇ "ın hanımı misafirlerini yedirir içirir iyi bir şekilde ağırlar. Saatler sonra vekil eve gelir O da sıcak bir şekil de ilgilenir. Ertesi gün araç vekili meclise hastayı yine hastaneye günlük tedavisine götürür, oradan tekrar vekilin evine… Tam bir hafta bu şekil de tedavi sürer. Hasta iyileşir vekil otobüs biletlerini alır ve otobüse koyar ve sorar bir isteğiniz var mı? Diye sorar. Bizim hemşehri yüzüne karşı partisine ve partiliye diye küfrederek karşılaştığın KILIÇ "tan gördüğü bu ilgi ve sevgi karşısında ne diycek? “Tek bir isteğim var” der. KILIÇ: “buyur” diye cevap verir. Vatandaşın isteği “ sayın vekilim Samsun"a gelince bize misafir olur musun?” Sayın vekil bir hafta evinde misafir edip tedavisini yaptırdığı insanın adresini sormamış. Çünkü bu tür işler onun her zaman yaptığı hizmetler. Vatandaşın adresini alır ve Samsun"a geldiğinde gider ziyaret eder. Yüzüne karşı partisine ve partilisine küfreden vatandaş bu kez milletvekili İlyas KILIÇ" ı kurban keserek karşılar. Burada saygıyla anılması gereken bir insan daha var. O da misafirleri severek ağırlayan KILIÇ"ın hanımefendi eşidir.

Sayın İlyas KILIÇ"ı görsem tanımam. Hiç de görüp konuşmuş değilim. Ancak hakkında öyle güzel şeyler söyleniyor ki, artık yazalım dedik. Belki birileri örnek alır. Örnekler artar da seçmen vekilleri niye seçtiğini anlar… Bu konuda açıkçası çok umutlu değilim ama ne diyelim hayırlısı…

Önümüzdeki yazımızda hocasının yolundan giden belediye başkanını sizlerle paylaşacağız. İsmail Balcı

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR