VEFALI EŞ

VEFALI EŞ
Felçli eşine 6 yıldır gözü gibi bakıyor

SAMSUN’da oturan Sevtap Aral, beynindeki tümör nedeniyle 6 yıl önce kısmi felç geçirdi. 2 beyin ameliyatı geçiren ancak, vücudunun sağ tarafını hareket ettiremeyen Sevtap Aral’ın bakımını yapan eşi 40 yaşındaki Ahmet Aral, "Eşimin hem sağlıkta, hem hastalıkta yanındayım. Biz böyle söz vermiştik. Bizi maddi konular olumsuz etkiliyor" dedi. 

Samsun’un İlkadım ilçesi’ne bağlı Hançerli Mahallesi’nde oturan 14 yıllık evli ve 37 yaşındaki Sevtap ve Ahmet Aral çifti, 6 yıl önce büyük bir şok yaşadı. 1 çocuk annesi Sevtap Aray, beynindeki tümör nedeniyle felç geçirerek yatağa bağımlı hale geldi. Ahmet Aral, eşinin rahatsızlığından dolayı çalışamadığını zor günler geçirdiklerini, ailesine uzanacak bir yardım elinin kendilerini çok mutlu edeceğini söyledi. Eşinin her türlü sorunuyla ilgilendiğini ifade eden Ahmet Aral, şöyle dedi:

"Elimden geldiğince evladıma ve eşime bakıyorum. Eşim felçli ve sürekli nöbet geçiriyor. Vücudunda kasılmalar oluşuyor. Yeri geliyor günde 3 defa hastaneye gitmek ve gelmek zorunda kalıyoruz. Hem eşimin hem sağlıkta hem hastalıkta yanındayım. Biz böyle söz vermiştik. Bizi maddi konular olumsuz etkiliyor. Eşime baktığım için çalışamıyorum. Devlet bana engelli bakım maaşı ve eşim için de 3 aydan 3 aya engelli maaşı alıyoruz. Ancak yetiştiremiyoruz. Devletimizden Allah razı olsun." 

"HASTALIĞIM KEŞKE GEÇSE" 

Sevtap Aral, 10 yaşındaki oğlu ve bakımını eşi için çok üzüldüğünü ancak hastalığı nedeniyle elinden hiçbir işin gelmediğini söyledi. Sevtap Aral, şöyle dedi:

"Sağ kol ve sağ ayağım tutmuyor. Ben kısmi felç geçirince içimde çok büyük bir korku oldu. ‘Acaba eşim beni bırakır gider mi’ diye. Eşimden Allah razı olsun bana bakıyor. O bana hep destek oldu her zaman yanımda. Herkes bunu yapmaz. Hastalık keşke geçse, eşime keşke ben yemek yapabilsem. Bizim kimsemiz yok. Sadece iki kişiyiz, bir de çocuğum var. Eşim ve çocuğum yanımda olsun, huzurlu olayım başka bir şey istemiyorum." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.