Yaşar Yeşilyurt

Yaşar Yeşilyurt

Ve Mehdi Gelecek-2

Taih boyunca insanların mutlu yaşaması için toplumlar içinden seçilmiş bilge insanlar çıkmış ve mutluluğun yolunu göstermeye çalışmıştır. Bir çok teoriler üretmiş, zaman içinde üretilen teorilerin çoğu eskimiş ve tarihin tozlu sayfalarında kalmıştır. Ancak bu güne kadar süre gelen ve tazeliğini koruyan bir teori vardır. O da insanlara va"dedilen ümit ve aydınlıktır.
Kimi zaman insan doğasındaki bu özlem Platonun ideal kent teorisiyle kimi zaman Marx"ın kominizm idealiyle dillendirilmiştir. Ancak ne varki bu ideolojiler geçici ve zamanın sınırlı çemberine dayandırlıdığı için, uzun soluklu özleme uyum sağlamayan teorilerde insanlığın özlemini doyuramamıştır.
Toplum mühendisleri insanlığın mutluluğu yakalama özlemini kimya labaratuvarlarına taşımış deneysel mutluluk peşinde olduklarından çeşitli teoriler üreterek zaman kaybına neden olmuş ve hala olmaktadır.
İnsanlık bu sözde toplum mühendislerinin deney alanı alanı haline getirilerek olmadık deneylerden geçirilmiştir. Ancak sonunda insanlığın tekamül sürecinde gecikmeli de olsa bilahare ilahi vahye dayalı eğitilere ulaşacağından hiç kuşku yoktur.
İnsanoğlu son dönemlerde pozitif bilimler ve teknolojide şaşırtıcı ilerlemeler kaydetmiştir. Bir iki asır öncesine kadar imkansız gibi görünen ve ham hayalden ibaret kurgular olarak telakki edilen bu ilerleme ve gelişmeler bugün insanoğluna yepyeni bir medeniyet kazandırmıştır.
Bütün bu teknolojik ilerlemeye rağmen sosyal anlamda daha mutlu ve erdemli bir yaşam henüz insanlar için gerçekleşmiş değidlir. Sosyal adalet özleminin ve ideal kent örneğinin gerçekleştiği bir dünya tüm insanların yaşamak istediği bir dünyadır. Bundan dolayıdır ki din ve ideoloji adını taşıyan her düşünce tarzı insanların bu özlemine cevap verme çabasındadır. Örneğin eski iran dini olan Zerdüştlikte Zerdüşt soyundan gelen Sauşyant adında biri gelecek ve Ehrimeni(şeytanı) öldürerek tüm dünyayı pisliklerden kurtaracaktır.
Yahudilikte de "gelecekte bir padişah kıyam edecek ve Yahudileri yeniden kurtaracaktır." şekilnde bir müjde vardır. Hristiyanlıkta da Matta incilinde ""o alametten sonra insanoğlu gökte zahir olacak tüm milletler buna tanık olacak, insanoğulunun büyük bir kudret ve celal ile gök bulutlarında gelmekte olduğunu  görecekler. Büyük bir borazan çalacak, o melekleri gönderip Allah"ın seçkin kullarını dünyanın dört bir köşesinden toplaycaklardır.                                                                               Devam edecek…….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Yeşilyurt Arşivi
SON YAZILAR