VATANDAŞLAR EVLERİNDE İLKADIM BELEDİYESİ VİRÜS TEMİZLİĞİNDE

VATANDAŞLAR EVLERİNDE İLKADIM BELEDİYESİ VİRÜS TEMİZLİĞİNDE
İlkadım Belediyesi Korona virüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte İlkadım’ın cadde ve sokaklarını dezenfekte etti

İlkadım  Belediyesi olarak önlemlerin üst seviyede olduğunu kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Sağlık Bakanlığımız, koronavirüsün ülkemizde salgın hastalık haline gelmemesi için bir takım önlemlere ihtiyaç duydu. Bakanlığımız tarafından açıklanan önlemlere ve dezenfekte kurallarına uyarak bu virüsün yayılmasını hep birlikte önleyeceğiz” dedi.

Koronavirüs ile Mücadele Eylem Planı’nı hazırlayan İlkadım Belediyesi, virüsün Türkiye’ye sıçraması ile birlikte tedbiri elden bırakmıyor. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte cadde ve sokakların boş kalmasını değerlendiren İlkadım Belediyesi Temizlik ve Sağlık İşleri ekipleri de boş kalan caddeleri ve sokakları tazyikli su ile yıkama işlemi sonrası ortak kullanım alanlarında vatandaşların dokunacağı tüm noktaları dezenfekte ekibi dezenfekte etti. İlk olarak hem personelin hem de iş ve işlemleri için belediyeye gelen vatandaşlar için, mesai sonrası belediye hizmet binasının her gün dezenfekte edildiğini söyleyen Başkan Demirtaş;” Hizmet binamızda her kata da dezenfektanlar yerleştirdi. Günlük hayatın aksamaması için virüsün bulaşmasını önlenmesin adına ilçemizdeki camilerimize özel solüsyonlu yıkama ve el dezenfektasyon ünitesi yerleştirildi. Ayrıca pandemi dezenfekte ekibimiz okullar, kurslar, parklar, taksi ve otobüs durakları, toplantı salonları, sosyal tesisler, kamu kurum ve kuruluşları, eczaneler, alışveriş merkezleri ve halka açık yerlerini sağlık kriterlerine uygun ilaçlarla dezenfekte etmeye devam ediyor” dedi.

“İlçe halkımızın hizmetindeyiz”
İlçe halkının bu virüsten hem tez zamanda kurtulabilmesi, hem de birbirlerine bulaştırmaması için gerçekten belediye olarak olağanüstü bir gayret sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Demirtaş;” İlkadım Kaymakamlığımız ile birlikte Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturarak, bu konuda halkımıza devletimizin şefkat elini uzatıyoruz. Vatandaşlardan kişisel hijyenlerine dikkat ederek, zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını uygun görüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Sosyal mesafeyi mutlaka koruyacağız, ellerimizi sıklıkla yıkayacağız ve hijyene büyük önem vereceğiz. Hiçbir virüs aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Biz sizin için çalışmaya devam ediyoruz. İlçe halkının hizmetindeyiz” dedi.
ilkadim-11.jpgilkadim-12.jpgilkadim-6-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.