VATANDAŞIN YAŞAMINI DAHA DA ZORLAŞTIRMAYIN!

VATANDAŞIN YAŞAMINI DAHA DA ZORLAŞTIRMAYIN!
Samsun'da içme suyuna yapılan zamlara İYİ Parti Samsun milletvekili Bedri Yaşar tepki gösterdi.

Samsun’da SASKİ'nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150'lik zam kararına İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’dan tepki geldi.

Millet İttifakı belediyelerinin, vatandaşın yararına olabilecek, temel geçimlerini sağlayabilecekleri konularda indirime gittiğini, vatandaşı mağdur etmemek adına çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yaşar, AK Partili belediyelerin ise yerel seçimler öncesinde yaptıkları indirimlerin “vatandaşın gözünü boyamak” olduğunu söyledi.

Allah’tan korkun!
Yapılan zamların vatandaşların psikolojisini bozduğunu, bu tür iş ve eylemlerin kul hakkına girmek olduğunu ve bu durumun Anayasa’da yer alan “Sosyal Devlet” ilkesiyle çeliştiğini hatta Sosyal Devlet ilkesini ihlal etmek olduğunu ifade eden Samsun Milletvekili açıklamasında şunları kaydetti: “Samsun Büyükşehir Belediyesinde 3,18 TL olan su bedeli yüzde 25 artışla 3,97 TL çıkarıldı. Ayrıca sayaç okuma ücreti de bir TL'den 2,5 TL'ye çıkarıldı!.. Bu işin mantığı nedir? Gerekçesi nedir? Samsun, su kaynağı bakımından zengin bir kentimiz. Su fiyatlarının arttırılmasını anlamak gerçekten güç. Yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir. Allah’tan korkun, Ramazan ayında, bayram öncesi insanların psikolojisiyle oynamayın! Vatandaşa bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok.”

Zamları derhal geri çekin!
Millet İttifakı Belediye Meclisi Üyelerinin tepki gösterdiği ve ret oyu kullandığı konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Anlaşılan şudur; ödenemeyen borçlar halka fatura edilecek. Şimdiden memura, emekliye, işçiye, asgari ücretliye yapılan zamlar erimişken temel ihtiyaçlara yapılan artışlar bayram öncesi tüm yurttaşın cebini yakıyor. İnsanlar gerçekten zor durumda. Zamların derhal geri çekilmesini istiyoruz!” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum