VATANDAŞ DENEK Mİ?

VATANDAŞ DENEK Mİ?
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi değişikliğinden kaynaklı sağlık tesislerde poliklinik hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar iyice ayyuka çıktı. 

Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde Araştırma Hastanesinde iyice çileden çıktı. Kuyruklarda bazı tartışmalar meydana geldiği ve yaşlı vatandaşların bir kısmının ''90'lı yıllara geri mi döndük?'' diyerek yakındıkları duyuldu.

d5i-kdtxoaaotii.jpg

ÖZEL HASTANELERE MECBUR KALINIYOR
17 yıldır sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimini gerçekleştiren AK Parti iktidarı döneminde, 2019 Türkiye'si koşullarında dahi Devlet hastanelerindeki erimek bilmeyen kuyruklar vatandaşı çileden çıkarırken muayene ve tahlil kuyruklarının önlemesi için hayata geçirilen 'randevu' sistemi Samsun'da işe yaramıyor. Sağlık alanında çok büyük çöküş olduğu, acil servislerde ilgi alakanın olmadığı ve özel hastanelere gitmek zorunda kalındığı gelen şikayetler arasında. Son olarak da sistemsel güncelleme hastaların tedavi olmasına engel olmaya devam ediyor. 

0000000000000000000.png
 
YORUM VATANDAŞIN
Son iki hafta içerisinde teknik nedenlerden dolayı sistemler kesintiler yaşandı ve bazı sağlık tesislerinde poliklinik hizmetlerinde gecikmeler yaşanmaya devam ediyor. Sistem değişikliklerinin hiçbir şekilde sağlık hizmeti sunumunda yaşanabilecek aksaklıkların bahanesi veya gerekçesi olamayacağı ortada olmasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü yazılı ve görsel basındaki haberlere yönelik yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada halkın gösterdiği sabıra teşekkür edildiği ve haberlere itibar edilmemesi gerektiği isteniyor. Vatandaşın bu kadar çilesinin yanında bir de sabır istenildiği ve yazılı, görsel medyaya inanmamaları istenmekte.

manset-1-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum