VALİLİKTEN FETÖ İMAMI AÇIKLAMASI

VALİLİKTEN FETÖ İMAMI AÇIKLAMASI
FETÖ/PDY kapsamında tutuklanan Orta Karadeniz imamından sonra bir şüphelinin daha arandığı açıklandı

Samsun Valiliği FETÖ/PDY kapsamında tutuklanan Orta Karadeniz imamından sonra, bir şüpheli daha bulunduğu bilgisine ulaşıldığını açıklaldı. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde; 

"15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimine yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında;
 
 Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari ve operasyonel çalışmalar sonucu örgütün Samsun’da bulunan tüm hücrelerini yöneten örgüt tarafından sözde vali olarak nitelendirilen il imamları daha önce deşifre edilmişti.
 
 FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üst düzey imamlarına yönelik genişletilen çalışmalar neticesi yapılanmanın bölgelere ayrılarak yönetildiği, Orta Karadeniz Bölgesindeki birçok ilin de Samsun’a bağlı olarak yönetildiği, bölge merkezinin Samsun ili olduğu tespit edilmiştir.
 
Yapılan çalışmalarda örgütün BÖLGE İMAMI olarak görevlendirdiği yönünde bilgi elde edilen şüpheli şahsın Ankara’da bulunduğu tespit edilerek, Samsun KOM Şube Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip tarafından Ankara Yenimahalle İlçesinde bulunan bir eve gece yarısı düzenlenen operasyonla yakalanarak Samsun’a getirilmiş, yürütülen tahkikat sonrası Samsun Adliyesine sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
 
Yine örgütün üst yapılanması ile ilgili yapılan çalışmalar neticesi daha önce bölge imamı olarak görevlendirilen bir şüpheli daha tespit edilmiştir. Yurt dışına kaçtığı anlaşılan şüpheli halen kaçak olarak aranmaktadır.
 
Ankara’da yakalanan şüphelinin daha önceleri SURİYE ÜLKE İMAMI olarak görevlendirildiği, Suriye’de meydana gelen olaylardan sonra Türkiye’ye döndüğü, bir dönem FETÖ/PDY Terör örgütü tarafından oluşturulmaya çalışılan paralel yapı içerisinde Türkiye MİLLİ EĞİTİM yapılanmasının Türkiye geneli yapılan toplantılarına da katıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir.
 
         FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir" Emrah ŞAHİN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.