VALİLİĞİN E-KONFERANSLARI

Samsun Valiliği bir süreden beri e-konferanslar yapmakta, bu yöntemle bir çok ilim ve fikir adamını Samsun’lu vatandaşlarımızla buluşturmaktadır. Valiliğimizin zoom üzerinden yaptırdığı e-konferansları, vaktimizin müsait olduğu ölçüde takip etmekteyiz. Daha sınırlı ve üst perdeden, belli takip grubuna yönelik yapılan ve yaptırılan bu programların çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Samsun Valimiz Sayın Dr. Zülkifl DAĞLI;nın görev yaptığı Düzce ilimizde de halkın arasında ve özellikle eğitim faaliyetlerinde çok iddialı olduğunu biliyoruz. İlimizde daha iddialı bir şekilde bu tür hizmetler için koşturmasından memnuniyet duymaktayız.

Valiliğimiz yaptığı e-konferans’a katılan takipçilerin, konferans konularını daha sonra alt guruplarla paylaşmak suretiyle tüm Samsunun aynı bilgileri öğrendiğini görmekteyiz. Türkiye’de ismiyle ön plana çıkmış, iddialı hizmetler yapmış, toplumun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde emeği olmuş, kendisine ait görüş ve düşüncelerine itibar edilmiş bilgi otoritelerinin Samsunumuza konuk edilmesi; çok çok memnuniyet verici bir hizmettir. Biz de bir yazar ve vatandaş olarak; söz konusu programlardan elde ettiğimiz bilgileri ve sahip olduğumuz izlenimleri, siz değerli takipçilerimizle paylaşmayı vicdani bir sorumluluk kabul etmekteyiz.

Valiliğimizin düzenlediği ve sayın valimizin koordinesinde yapılan  e-konferansın dün akşamki konuğu(21 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 20.00’de) Eski Diyanet İşleri Başkanımız, şimdilerde İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı olarak hizmetlerine devam eden Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocamız oldu. Muazzam hitabetiyle yine sayın hocamız önemli konuların altını çizerek, bizleri aydınlattı. Hocamız, “İnsanlığın Anlam ve Değer Krizi” başlıklı konferansında; neredeyse her satırında bir anlam, her paragrafında bir kitap, tamamından bir ansiklopedi hacimli mesajlar sundu. “Din ve Dindarlık, Ahlak ve Kültür” gibi değeri olan kavramların içini doldurarak, bu kavramların yanlış algılanıp, kullanıldığını belirten hocamız; “Din İlahidir, Dindarlık Beşeridir” tanımıyla konuyu netleştirdi. 

Mevcut dindarlık anlayışının sorgulanmasının gereği üzerinde de duran hocamız; “Dindarlığımızı Toplumda Ticaretle, İnsanlar  Arası İlişkilerde Güzel Ahlakla tanımlayabiliriz” diyerek; ahlakla dinin bir ve beraber olduğunu, ahlakın din, dinin de ahlak olduğunu belirtip, Peygamber Sünneti; deyince akla sarık cübbe-sakal bıyık gibi şekli hallerin değil, Peygamberin yaşamsal sünnetlerin gelmesi gerektiğini ifade eti. Müslümanların şekilcilikten kurtulup, inancın gönül dünyasına, gönül dünyasındaki duygunun da davranışlara ve anlayışlara yansıdığı Peygamberi bir yaşam tarzına sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya Müslümanlarının sorunlarına da işaret eden Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız; İslam dünyasının ve Müslümanların karşılaştıkları ve içinde bulundukları problemlerin haritasını çizdi. Çok verimli bir sohbet gerçekleştiren sayın hocamıza, Samsun Üniversitesi rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Müftümüz sayın Seyfullah Çakır hocalarımızda görüşlerini belirterek katkıda bulundular. E- Konferans sonunda Samsun Valimiz sayın Dr. Zülkifl DAĞLI’nın teşekkür satırları içinde sunduğu mesajlarla; konulara ve sorunlara ne kadar hakim olduğu ve bu konudaki duyarlığı fark edildi. Valisi, Rektörü, Müftüsü, Akademisyeni, Din adamı, öğretmeni, her kademedeki çalışanın ve yaşayanın takipçi olduğu böylesi konferansların çok faydalı olduğuna inanmaktayız. Bu vesileyle Samsun Valimize saygı ve hürmetlerimizi sunar, başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR