Validen Emniyet Açıklaması

Validen Emniyet Açıklaması
Samsun Valisi İbrahim Şahin, yazılı açıklamasında Emniyet'e çalışmaları için teşekkür etti.

Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı yazılı açıklamasında, ''Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 18.04.2016-27.04.2016 tarihleri arasında yapılan Adli ve Önleyici Polislik hizmetleri kapsamında;
 
13687 kişi, 3829 araç, 517 motosiklet ve 776 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edilmiştir. 13389 kişinin GBT kaydı sorulmuştur. 108 aranan şahıs yakalanmıştır. 12 işyeri hakkında idari işlem yapılmıştır. 415 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapılmıştır.
 
Ayrıca, yapılan çalışmalarda; Değişik çap ve markalarda 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet av tüfeği, 58 adet fişek, 9 adet kovan, 52 adet av tüfeği fişeği, 5 adet kurusıkı tabanca, 4 adet muşta, 55 adet bıçak, 255 gram esrar maddesi, 67 adet uyuşturucu hap, 27 şişe kaçak içki, 2 gr kenevir tohumu, 95 kg kaçak tütün ele geçirilmiştir.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ve Güven Timlerinin polislik hizmetleri kapsamında; 1192 kişi kontrol edilmiş, 1036 kişinin GBT kaydı sorulmuş, 187 araç ile 81 motosiklet sorgulaması yapılmış, 16 aranan şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, yapılan çalışmalarda; 1 adet ruhsatlı tabanca, 26 adet fişek, 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet muşta, 21 adet bıçak ve 40.49 gr esrar maddesi ele geçirilmiştir.
 
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların meydana gelmeden önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında vatandaşlarımızca ücretsiz aranabilecek 155 Polis İmdat Hattı 24 saat halkımızın hizmetindedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.
       
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü asayişe yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Operasyonlarda emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.