Vali Şahin'e tepki

Vali Şahin'e tepki
SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu, Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin’in Terme tarihine değinirken Amazon efsanesine Terme tarihi olarak vurgu yapmasına tepki gösterdi..

SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin’in, “Amazon hadisesini turizmde kullanmalıyız. Terme ilçemiz Amazon kadınlarıyla turizm konusunda oldukça elverişli bir ilçemizdir” şeklindeki açıklamasına, “Samsun, Amazon kenti değil, Milli Mücadele kentidir” diye cevap verdi.


‘ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLECEK ÖNEMLİ BİR KONUDUR’
“Samsun tarihte kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı, meşalenin yakıldığı şehir olarak markalaşması gerekirken hiçbir dayanağı olmayan hayal ürünü efsana bir tarih bir bağdaştırılmaya çalışılması büyük bir felakettir” diyen Samsun Gelişim Merkezi – SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu,“Hiçbir tarihçinin kabul etmediği Yunan mitolojisinden çıkartılan sapıklık derecesindeki yaşantıları olduğu söylenen Amazonların Samsun’la bir şekilde alakalı gösteriliyor olması, üzerinde düşünülecek önemli bir konudur. Amazonlarla ilgili bilgilerin söylentiden ileri gidememesi ve söylentilerin hepsinin de çürütülmüş olması ayrıca arkeolojik çalışmalarda da böyle bir tarihi kalıntıya rastlanılmamış olması onların hiçbir şekilde yaşamadıkları sonucunu getirmektedir ”dedi.

MİLLİ MÜCADELE SAMSUN’UN MARKASI
Samsun da ön plana çıkarılması gereken markasının “milli mücadelenin başlangıç noktası” olması gerektiğini de vurgulayan Gündoğdu,“Asla var olmayan efsanelerden yola çıkarak tarihi gerçeklere ulaşılmaz. Bu tür hiçbir mesnedi olmayan iddiaların gündemimizi bu denli meşgul ediyor olmasını esefle karşılıyoruz  ve Samsun Valisi gibi Sorumluluk sahibi kişilerin, bu tür iddialara prim vermesini doğru bulmuyoruz.Şehrimize tarihi bir marka ile tanıtmak ve yaşatmak istiyorsak bunu Yunan mitolojisinin efsaneleri ile değil, Samsun kalesinin gün yüzüne çıkartılması ve ilk adımın bu noktadan atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.