VALİ ŞAHİN O GECEYİ ANLATTI

VALİ ŞAHİN O GECEYİ ANLATTI
SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı

'En az 7 defa aradım, telefonumuza çıkmadı'
 
SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatırken, "Garnizon Komutanlığı'nda oturan zatı aradım ve arattırdım. En az 7 defa, ama telefonumuza çıkmadı" dedi. Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişimi sonrasında Samsun'da başlatılan 'Demokrasi Nöbeti' dün gece de devam etti. Vatandaşlar Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'nda gece boyu bekledi. Samsun Valisi İbrahim Şahin de vatandaşlarla birlikte nöbete katıldı.

İL JANDARMA KOMUTANI SİZİN EMRİNİZDEYİZ DEDİ
Burada vatandaşlara hitaben konuşma yapan Vali Şahin, "Değerli Samsunlular, darbe girişimi olduğunu öğrendiğimizde Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız konutumda benim misafirimdi. O gece hemen Emniyet Müdürümüzün yanımızda olması gerektiğini düşündüm ve telefonla aradım. Sonra Jandarma Komutan Vekilimizi aradım ve derhal konuta gelmesini istedim. Garnizon Komutanlığı'nda oturan zatı aradım ve arattırdım. En az 7 defa, ama telefonumuza çıkmadı. Çokta uygun olmayan bir şekilde kendisine mesaj attım. Ama maalesef mesajımıza da cevap vermediler. Bir taraftan üzülüyorum, ama şu anda tutuklu cezaevinde. Jandarma İl Komutanımız Giresun'da Jandarma Bölge Komutanlığı'na vekalet ediyordu ve o gece beni arayıp 'Sayın Valim, bize bazı mesajlar geliyor, biz bu mesajların hiç birine itibar etmeyeceğiz. Biz sivil otoritenin, biz sizin emrinizdeyiz' dediler. Ben kendisine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

TÜRKİYE'Yİ SAVAŞAMAZ HALE GETİRMEK İSTİYORLARDI
"Sevgili Samsunlular, siz ülkenin geleceğini kurtardınız. Bugün Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir ifadesi vardı. Aslında bu ahlaksızlar, bu adiler, ülkemizi savaşamaz hale getirip dış güçlerin içeriye girmesini sağlayacaklardı. Ama sizler buna engel oldunuz, sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum. Biliyorum yoruldunuz ama Sayın Cumhurbaşkanımız bu meydanları bırakın diyene kadar sabah işimize gideceğiz, akşam demokrasi nöbetimize devam edeceğiz."Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.