VALİ ŞAHİN GELİŞEN EĞİTEN LİDER TOPLANTISINA KATILDI

VALİ ŞAHİN GELİŞEN EĞİTEN LİDER TOPLANTISINA KATILDI
SAMSUN Valisi İbrahim Şahin Asarcık'ta Gelişen Eğiten Lider projesi eğitimi tanıtım toplantısına katıldı

        Vali  İbrahim Şahin,  Asarcık Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen ASGEP (Asarcık Geleceğini Planlıyor) hareketi kapsamında geliştirilmiş olan ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini artırmayı amaçlayan GEL (Gelişen Eğiten Lider) projesi vizyon eğitimi tanıtım toplantısına katıldı.
 
     Şahin, GEL (Gelişen Eğiten Lider) projesi vizyon eğitimi tanıtım toplantısının yapılacağı Asarcık Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesine gelişinde Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş ve ilçe protokol üyeleri tarafından çiçekle karşılandı.
 
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Klavuzlu Şehit Niyazi Kaya İlk Okulu Müdür Yardımcısı Emre Özkan, GEL projesinin de içinde bulunduğu ASGEP (Asarcık Geleceğini Planlıyor) hareketi ve bu harekete bağlı Birlikte Başarırız,  BERK (Benim Eğitim Rehberim Kılavuzum), Okusana Renk Olsun, ASHAP (Asarcık Hatiplerini Büyütüyor), ASAF (Asarcık Sanatsal ve Sportif Faaliyetler) ve LYS (Liseli Yarınlar Senin) projeleri hakkında bilgi vererek bir sunum gerçekleştirdi.
 
        Sunumun ardından İl Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmasında, “Bu gün Asarcık ilçemizde çok önemli bir projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz eğitim bir milletin gelecek kazanımıdır. Geleceğini tasarlamak isteyen, geleceğini planlamak isteyen ve geleceğini inşa etmek isteyen her millet mutlak suretle eğitime önem vermek durumundadır.”dedi.
 
        Asarcık İlçe Kaymakamı Hüseyin Tutuş yaptığı konuşmasında, “Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının 2. Döneminde başladığımız Asarcık Geleceğini Planlıyor Hareketi kapsamında yürüttüğümüz Gelişen Eğiten Lider projemizin tanıtımını ve ilk eğitim seminerini gerçekleştiriyoruz. ASGEP çatısı altında ilköğretimin ilk kademesinden orta öğretimin son evresine kadar bütün öğrencilerimizle alakalı ilçe çapında projeler yürütmekteyiz.  GEL projemizde ise proje ortağımız Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte öğretmenlerimizin gelişimini ve motivasyonunu artıracak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. GEL adını verdiğimiz projemizin başarıya ulaşmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.
 
        Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptığı konuşmasında, “Güzel bir projede birlikte yer almaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğitim o kadar güzel bir şey ki, sizlere şöyle yapın, böyle yapın demeyeceğim. Bunu en iyi bilenler sizlersiniz. Bu eğitim sürecinin başlangıcından itibaren geldiğiniz noktaya kadar içinde yer alan insanlarsınız. Sizler sahada pırıl pırıl çocuklarımızı teslim ettiğimiz, onların geleceklerinde rol model olduğunuz en etkili kişilersiniz. Biz sizlerin yetiştirdiği çocuklarımızı teslim aldık. Onları hayata kazandırmak için uzmanlık alanlarında donatıp yetiştirdiğimiz ve eğitimin en üst parçasında yer alan kısımlarız. Yani bir bütünüz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”dedi.
 
       İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “Değerli Öğretmen Arkadaşlar; Proje üretmek, proje üretme kültürünü edinmek başlı başına önemli bir şey. Böyle bir birinden güzel projeleri görmek beni sevindiriyor. Üniversitemiz bu tarz projelere katkı sağlıyor. Bizim en büyük sorunumuz üniversitelerin işin içerisine karışmasıydı. Bunu bir şekilde en azından Samsun ölçeğinde başardık. İnşallah tüm Türkiye’de bunu başarır. Biz çağdaş,  gelişmiş batı ülkeleri seviyesine ve hatta onun da ötesine geçeriz. Bazı zor şartlar, imkansızlıklar, olumsuzluklar bizleri okumaya itiyor. Zaman, zaman imkansızlıkların, olumsuzlukların olduğunu bir problem haline getirmemek, tam tersine bunların bizi kamçılaması gerektiğine inanan bir insanım. Asarcık’ta olmanın güzelliğini veya imkansız gibi gözüken ama size katkı sağlayan bu ortamı lütfen unutmayın. Burada bir birinden güzel birkaç tane proje var. Bu projeler çok önemli. Samsun’da bu tarz projeleri üretemiyoruz. Asarcık ilçemizde bile böyle 5-6 tane proje üretilmesi gerçekten çok önemli. 
 
        Çok hoşuma giden bir söz var ‘Global düşün, yöresel yaşa’, çok evrensel düşüneceğiz, düşünce yapımız hayal gücümüz sınırları dahi aşacak, belki Türkiye sınırlarının dışına çıkacak hatta dünyayı aşacağız. Diğer taraftan mutlak suretle yöresel yaşayacağız. Asarcık bize hangi kültürü sunuyorsa onları yaşayacağız. Özellikle benim öğretmen arkadaşlardan isteğim şu; mutlak suretle yapılması gerek bir şey var. Anahtarı çocukların eline tutuşturursanız, evin içindeki bir yapıyı nasıl dizayn edeceğini anlatmak yerine, önce eve girmeyi, içeriye girmeyi öğretmemiz gerekiyor. Her şeyden önce inandırmanız gerekiyor. Bunu sağladığınız zaman bir çok işi aşmış olursunuz. Biz eğitimde başarıyı yakalamak durumundayız. Bunun yolu yöntemi, sizin gayretlerinizden geçiyor. Sizi inandıramazsak, siz öğrencileri inandıramazsanız hiçbir şey olmaz. İnanacaksınız ve inandıracaksınız. Asarcık ilçemizde bu projeleri gördüğümde inanın çok mutlu oldum. Birlikte çalışıyor olmak başarı getiriyor. Eğer insanları eğitebiliyorsanız başarı elde ediyorsunuz ya da başarılı oluyorsunuz.
 
        Değerli Öğretmen Arkadaşlar; sizlerden istirhamım şu, Bu gayreti azıcık özel bir çabayla öyle bir noktaya taşıyın ki, Samsun merkeze gelen, Çarşamba ve diğer ilçelerde çalışan öğretmenler sizlere özensinler. Bu çok zor değil. Şehir merkezinde istediğiniz kadar kaliteli okul olsun bunu aşmanın yolu inanmaktır. İnandığınız zaman olay bitiyor. Siz öğretmenler gayret ederseniz başarıyı elde ederiz. Olabildiğince proje üretme konusunda gayret gösterin. Biz Türk Milleti olarak okuma konusunda ve proje üretme konusunda biraz özürlüyüz. Proje içerisinde yer alan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Asarcık ilçemiz bu anlamda ciddi bir şekilde mesafe alır. Sizlerin gayretiyle çok değil ama 4-5 sene sonra çok ciddi somut mesafeler alacağımız günlerin de uzak olmadığını belirtiyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.
 
        Konuşmaların ardından GEL (Gelişen Eğiten Lider) projesi protokolü Vali  İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Asarcık İlçe Kaymakamı Hüseyin Tutuş tarafından imzalandı. 
 
        GEL (Gelişen Eğiten Lider) projesi vizyon eğitimi toplantısına, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz,  ilçe protokol üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Emrah ŞAHİN
 

 
 
 
  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.