Vali Kaymak’tan Kritik Samsunspor toplantısı

Vali Kaymak’tan Kritik Samsunspor toplantısı
Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Belediye Başkan vekili ve ilçe Belediye Başkanlarıyla bir araya gelerek Samsunspor’un finansal sorunlarına çözüm aradılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Belediye Başkan vekili ve Belediye Başkanlarıyla bir araya gelerek Samsunspor’un dertlerine derman aradılar. Vali Kaymak, dün Sabah kahvaltısında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır başta olmak üzere, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgün, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile bir araya geldi. Samsunspor Kulübünün İstifa eden Başkanı Erkut Tutu da toplantıya katılan isimler arasındaydı.

 

Konu Sabit gelir

Vali Osman Kaymak öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, önceki hafta başlatılan ‘Samsunspor’a yardım Kampanyası’ konuşuldu. Kaymak, Belediye başkanlarından Samsunspor’a destek çıkmalarını istedi.  Samsunspor’u finansal anlamda rahatlatacak maddi destek arayışlarını sürdüren Samsun Valisi Osman Kaymak, Belediye Başkanları ile Kulüp’ü sabit gelire bağlamak adına fikir alışverişi yaptılar.

 

13 Başkan Destek sözünü verdi

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve 12 İlçe Belediye Başkanı katıldı. Tüm Belediye Başkanları Samsunspor’a yardımda bulunacağının sözünü verdi. Vali Kaymak, yardım için zamanın kısıtlı olduğunun da altını çizdi.  Toplantıya katılan Belediye Başkanları, önümüzdeki günlerde belirtilen banka hesabına, bütçeler ölçüsünde para yardımında bulunacaklarını söylediler.

 

Tahmini destek 3 Milyon TL

Toplam 13 Belediye’den Samsunspor’a yardım edeceklerinin sözünü alan Samsun Valisi Osman Kaymak, Belediye gelirlerinin hesap edildiği ve tahmini bir rakamın oluşturulduğu ifade edildi. Yapılan hesaplar sonucunda Samsunspor’a söz konusu 13 Belediye’den 3 Milyon TL’ye yakın bir destek geleceği söylendi. Yapılacak bu destek ile Samsunspor, içerisinde bulunduğu krizden çıkarak Lig’e kaldığı yerden devam edecek.

 

Transfer tahtası Açılacak

Belediye Başkanlarının Sağlayacağı destek ile Samsunspor Transfer tahtasından kurtulacak. Mali sorunlardan dolayı gelen transfer yasağı, Başkanlardan gelecek para ile çözülecek. Belirtilen miktar federasyona ödenerek takıma takviyeler yapılacak. Teknik ekibin belirlediği bazı isimlerin ilerleyen günlerde Samsun’a geleceği öğrenildi. Samsunspor Belediye Başkanları sayesinde Lig’e kaldığı yerden devam edecek.   

Nurullah Kızıldağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.