VALİ DAĞLI'DAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

VALİ DAĞLI'DAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Yeşilay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dağlı, mesajında, 1-7 Mart haftasının toplumda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak amacıyla her yıl Yeşilay Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Bilinçli bir toplumun önemine işaret eden Vali Dağlı, "Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturmak için çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, ülkemizdeki tüm bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemek ve bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlatmak toplumun başlıca görevidir. Aileler de aile içi eğitimin öneminin farkında olarak çocukları bu zararlı maddelerden uzak tutmak ve bilinçlendirip korumak adına önemli derecede gayret göstermelidir." ifadelerine yer verdi.

Sağlıklı bir geleceğe sahip olmak için bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede farkındalığın artırılması gerektiğini vurgulayan Dağlı, şöyle devam etti: "Çünkü çocuklardan başlayarak gençlerimizin ve toplumun her kesiminden vatandaşımızın hayat standardını olumsuz yönde etkileyen tüm bağımlılıklarla mücadeleyi ortak sorumluluk olarak görmekteyiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutularak fiziken ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına sportif ve sosyal faaliyetler içerisinde olmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimi, toplumu her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bilimsel metotlar kullanmak suretiyle sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılıkları ile mücadele eden ve geleceğe sağlıklı ve güçlü nesiller bırakabilmek için bağımlılıkla mücadelede dünyaya örnek bir performans sergileyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti gönüllüsü olmaya davet ediyorum."

Dağlı, Yeşilay bünyesinde kurulan, 115 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Danışma Hattı'nın alkol, madde, tütün, teknoloji ve kumar bağımlılığı hakkında bilgilendirerek tedaviye teşvik ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Bu duygu ve düşüncelerle, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklar konusunda toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmak için çaba sarf eden tüm sivil toplum kuruluşlarına çalışmalarında başarılar diliyor tüm vatandaşlarımıza madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.