Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Üzgünüm...

ÜZGÜNÜM...

Değerli okurlar, merhabalar. Bugün size Merzifon"dan sesleniyorum. İnşallah afiyettesinizdir. Havalar iyice ısındı. Malum sınavlar havayı iyice ısıttı. Bu arada yoğun programlarım oldu. Aslında gençlere mesajım vardı. Ama olsun ben onlarla her zaman konuşuyorum. Konuşmaya da devam edeceğim. Onların yaşadığı sorunları biz de dün yaşamıştık. Her zaman söylüyorum. Biz kendimizi düzeltmedikçe, hiçbir şey düzelmeyecek. İnsanlarda bu vurdumduymazlık olduğu sürece, bu bencillik, bu cahillik devam ettiği müddetçe inanın bana hiçbir şeyin düzelebilmesi mümkün değil. Geçen gün katıldığım bir programda şahit olduklarımı size anlatınca siz de bana hak vereceksiniz umarım.

Değerli okurlar, geçen gün bir kına programına davetliydim. Oldukça kalabalık bir topluluğa seslendim. Orada şu konuşmalar geçti.

Ben şunu çok merak ediyorum. Şimdi burada dini sohbet yapıldı ya, kızların eğlenip oynaması günah olur değil mi?

Yarın düğün salonuna gideceğiz. Bu geceyi de dualı yapalım dedik. Doğrumu yapmışız?

Ne yapalım mecburen düğün salonu kiraladık. Mecburduk canım...

Amaaan o günah bu günah ne yapalım canım hım hım...

Sevgili okurlar, cehalet kadar tehlikeli ne olabilir düşünemiyorum doğrusu. Hani sapla samanı birbirine karıştırmışız desem doğru bir laf etmiş olurum. Dinimizde eğlence yasak bir kavram değildir. Bu konu çok derin aslında ama özetin özetini sunacağım. Dedim ya toplumsal sorunlar o kadar çok ki... Neyse konuya geliyorum. İnançlı kesimin çoğu, maalesef çok bilinçsiz ve bilgisiz. Bilgi edinmeye vakitleri mi yok bilmiyorum ama gerçek bu. Genç kardeşlerimizin evlilikleri tabi ki en güzel şekilde olmalı. Ama, yanlışla doğruyu karıştırmamak lazım. Efendim, çocuklarınızı evlendirirken salon kiralayabilirsiniz. Maddi durumunuza göre, Konyalıların çok güzel bir adeti var. Düğün yemeği verebilirsiniz. Fakir fukara bol bol yemek yesin. Pastanızı çayınızı da içebilirsiniz. Ancak bayanlarla erkekler kesinlikle karışık eğlenmesinler. Ayrıca kına gecesi dualı olsun lafı çok cahilce. Çünkü inanan insan her zaman her yerde dua edebilir. Çok üzgünüm. Dualı kına gecesinden sonra ertesi günü, kadın erkek karışık, anlatamayacağım bir tablo doğrusu bu. İşte ertesi gün bile bile bu sakıncalı duruma neden ortak oluyorsunuz. O milyarlarca paranızı kadınlarla erkekler için ayrı salon tutarak harcasanız daha akıllıca bir iş yapmış olursunuz. Son bir notum var bu tür eğlencenin yanlış olduğunu bilenler diyor ki:

Düğün sahibi gücenmesin diye gidiyorum. Bir köşeye saklanıyorum. Çılgınlar gibi eğlenen kadın ve erkekleri izlemekle yetiniyorum. Sadece bayanlar olsa ben de eğlenirdim.

 

Değerli okurla r bu konu burada bitmedi. Lütfen sözlerimi iyice düşünüp değerlendirin. Unutmayın doğru tektir. Saygılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR