Uzakdoğu semalarında gerilim

Uzakdoğu semalarında gerilim
Japon jetlerinin hava sahasına yaklaşmakta olan 11 Çin savaş uçağına yönelik acil önleme uçuşu yaptığı bildirildi.

Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yayımlanan bildiride, Çin'e ait 11 askeri hava aracının (8 bombardıman, 2 istihbarat ve 1 erken uyarı) dün Miyako ve Okinawa adalarına yaklaşması üzerine hava kuvvetleri jetlerinin acil önleme uçuşu icra ettiği kaydedildi. Bildiride, Çin uçaklarının hava sahasını ihlal etmediği belirtildi. Bakanlık açıklamasında daha fazla bilgiye yer verilmezken, Yomiuri Shimbun gazetesi ise Çin'in bu kadar büyük çaplı bir filoyu Japonya hava sahası civarından uçurmasının "sıradışı" olduğu yorumunda bulundu. 


Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, dün Halk Kurtuluş Ordusu'nun Pasifik Okyanusu'nda avcı ve bombardıman uçaklarının da dahil olduğu geniş ölçekli hava tatbikatı gerçekleştirdiğini, tatbikatla uzun menzil muharebe yeteneklerinin test edildiğini duyurmuştu. 


Okinawa adasının güneyinde yer alan bölgede bulunan ve Japonların Senkaku, Çinlilerin Diaoyu olarak adlandırdığı egemenliği ihtilaflı adalar iki ülke arasında ciddi askeri ve diplomatik gerilim kaynağı arz ediyor. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.