Uyuşturucuyla mücadele etmeye kararlıyız

Uyuşturucuyla mücadele etmeye kararlıyız
İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı, Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Uzm. Dr. Nilden Arslan, “İl Koordinasyon Kurulu çalışmaları hakkında” Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar “Mahkemeler tarafından TCK 191. Madde kapsamında uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişilere verilen tedbir kararlarının il düzeyinde uygulanması hakkında” ve Elvinder Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy da “Suça İteklenmiş Çocuklar için Sokaktan Haber Var Projesi hakkında” bir sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmeleri gerçekleştirildi.

Uyuşturucuyla ilgili mücadelede kararlı olduklarını söyleyen Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “İlimizde uyuşturucuyla ilgili suçlulara yönelik yapılan operasyonlar nedeniyle İl Jandarma Komutanımızı, İl Emniyet Müdürümüzü ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanımızı tebrik ediyorum. Çünkü sayısal oranda geçen yıllara oranla çok ciddi anlamda artış sağlanmış. Uyuşturucu ile ilgili ilimizde çok ciddi mesafeler alındı. Neredeyse yüzde yüz veya yüzde yüzü aşan miktarlar ve yakalanmalar yapılarak bunlar hakkında gerekli işlemler yapılıyor. Bu sevindirici bir şey ama bir taraftan da piyasada bu kadar uyuşturucu bulunmasını da dikkate alınması gereken bir konu olarak düşünüyorum. Arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Adliye teşkilatı bu olaya çok ciddi bir şekilde eğiliyor. Belki biraz daha farklı bir boyut da kazandırdılar. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yaşı küçük çocuklarla ilgili bu konuları gündemde tutmak adına bir sonraki toplantımızda bu çocuklardan bazılarını buraya getirmelerini kendilerinden istiyorum. İnşallah hem bu konuda, hem de uyuşturucu konusunda Samsun olarak çok ciddi bir mücadele veririz. Uyuşturucuyu şehrin içine sokmamamız için bu konu ile ilgili bizlerin bir takım tedbirler alması gerekiyor.” dedi.

Hükümetin uyuşturucu ile ilgili kararlı tutumu sayesinde çok ciddi anlamda mesafe aldığını kaydeden Şahin, “Uyuşturucu ile mücadele konusunda özel ekipler kurularak belirli saatlerde sivil, motorize ve resmi olarak bu konuda çok ciddi mücadeleler başlatıldı. Bu mücadeleler sonucunda çok ciddi mesafeler kat edildi. Ben uyuşturucusu olmayan veya uyuşturucu ile mücadele konusunda başarıya ulaşmış bir il temennisiyle katılımınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Jandarma Komutan J. Alb. Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Alb. Murat Özer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Dursun Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.