Uyuşturucu ticareti sanıkları hakim karşısında

Uyuşturucu ticareti sanıkları hakim karşısında
SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 1'i tutuklu 6 sanık, hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan 5 sanık, uyuşturucu ticareti yapmadıklarını, içici olduklarını iddia etti.

Olay yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışma sonucu uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen R.C., F.K., Ö.A. A.S. ve B.G.'nin ev ve işyerlerine baskın yaptı. Yapılan baskında 19 ecstasy hap, 2 gram esrar, 2 gram bonzai ele geçti. B.G. ifadesinde uyuşturucuyu Çiğdem A.'dan aldığını öne sürdü. Çiğdem A.'nın evine de baskın yapan polis, evde yaptıkları aramada paketler halinde satışa hazır 66 gram bonzai ile 33 extacy hap ele geçirip kadını da gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Çiğdem A. tutuklanırken diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan birisi tutuklu 6 sanığın yargılanmasına bugün başlandı. İlk duruşmaya katılan sanıklardan B.G., "Benim tütün sattığım bir işyerim var. Polisler işyerime geldi ve içmek için bulundurduğum bonzai ve extacy hapları buldular. Ben bu uyuşturucunun tamamını Çiğdem A.'dan para karşılığı ile satın aldım" dedi.

Duruşmaya katılan F.K. ve A.S. de uyuşturucu ticareti yapmadıklarını içici olduklarını söyledi. Daha sonra söz alan tutuklu sanık Çiğdem A. ise "B.G.'ye toplu halde uyuşturucuyu para karşılığı ben sattım. B.G. uyuşturucuyu ticaretini yapmak için benden aldı. Kendisi de uyuşturucu ticareti yapıyor. Ayrıca diğer sanıklar da benden para karşılığı uyuşturucu ticareti yapmak için uyuşturucu aldılar" diye konuştu.

Tanıkların ifadesini alan mahkeme heyeti tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip dinlenmeyen sanıkların dinlemesi için duruşmayı erteledi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.