UYUŞTURUCU KULLANIMI TEHLİKELİ BOYUTTA

UYUŞTURUCU KULLANIMI TEHLİKELİ BOYUTTA
Son günlerde artan uyuşturucu ticareti haberleri tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi

HEDEF KİTLE GENÇLER
Hedef kitlenin gençler ve özellikle öğrenci gençler olduğu, idda olmaktan öte büyük bir gerçek. Evlerinden aldıkları harçlıklarla bu maddelere alışan, ateş  çemberine de bilmeden atlamış oluyorlar.

ÖNCE MADDEYE ALIŞTIRMA SONRA DA ...
Uyuşturucu maddeye alışan gençlerin daha sorna "torbacı" tabir edilen satıcılar hâline gelmek zorunda kaldıkları da yine haberlere yansıyan gerçeklerden. Görüşüne başvurduğumuz uzmanlara  göre,  henüz liseye bile geçmemiş gençler, esiri oldukları maddeden para kazanmayı da zamanla kanıksayıp, bir meslek gibi görme psikolojisine de girebiliyorlar. 

HER GEÇEN GÜN ARTAN İSİM TRAFİĞİ
Uyuşturucuyla mücadele eden yetkililer, neredeyse her gün, başka isim ve başka karışımlarla üretilen maddelerle karşılaştıklarını söyledi. Bazıların, yakalandıkça anlaşılır hale geldiğini de sözlerine eklediler. 

BEYNİN DENGESİNİ BOZAN HER MADDE UYUŞTURUCUDUR
İlk bilinmesi gerekenin, isimlerle sınırlı olmaksızın beyni farklı hâle getiren her maddenin uyuşturucu sınıfına girdiği olduğunu da vurguladılar. 

EN TEHLİKELİSİ KOLAY BULUNAN MADDELER
Esnafa da büyük görev düştüğünü belirten işin uzmanları, bali ve çakmak gazı gibi maddelerin, öyle uluorta ve kolayca satılmaması gerektiğini beyan ettiler. Küçük bir çocuğa çakmak gazı satmanın, bir nevi cinayete sebep gibi düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, tehlikenin boyutuna tekrar dikkat çektiler. 

ÇALIŞMALAR DÜZENLİ BİÇİMDE SÜRÜYOR
Kullanma ve satıcı olma yaşının, Samsun'da epey düştüğünü, ortaokul seviyesi sınırını zorladığını da bilgi olarak sundular. Eskiden özellikle bazı mahalle aralarında, köşe başlarında yapılan satışın, şehrin gelişmesiyle birlikte, artan refah seviyesi sebebiyle de Atakum'a doğru kaydığını anlattılar. Vatandaşlar ençleri bataktan kurtarmak adına ara vermeden çalışan emniyet güçlerine güvendiklerini, ebeveyn olarak kendilerine düşeni de yapmak zorunda olduklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.