Uyuşturucu ile Savaşını Anlattı

Uyuşturucu ile Savaşını Anlattı
SAMSUN. Üniversite öğrencileri, gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu ayın en dikkat çekici etkinliklerinden birine OMÜ Sağlık Topluluğu imza attı. Toplululuk, “Gençlik ve Madde Bağımlılığı” konulu söyleşide işadamı ve oyuncu Mehmet ASLAN’ı ağırladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşide Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği “Gel Kardeşim” isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verirken Türkiye’ de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının yarattığı büyük tehlikeye dikkat çekti.

Gel kardeşim projesi bir hayat kurtarma projesidir

Proje dahilinde üniversite ve liseleri gezerek gerçekleştirdikleri söyleşilerde gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını anlatan ASLAN, “ Gel Kardeşim Projesi bir hayat kurtarma projesidir. Uyuşturucuya karşı mücadele projesidir . Bu proje kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek, akabinde bu problemi yaşayan insanları hayata geri kazandırmak arzusundayız” dedi.

Gençler uyuşturucuya neden başlıyor?

Geçler uyuşturucuya meraktan ve genelde bir arkadaşının yönlendirmesiyle başlıyor diyen ASLAN, “ Biz en azından bu iki arkadaştan birini bilinçlendirebilirsek o diğer arkadaşına  “Dur, kullanma” demek bilincine erişecek.” diye konuştu.

Biz kimseyi yargılamak istemiyoruz tek amacımız yardım etmek

Projedeki sloganlarının “Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür” olduğunu söyleyen ASLAN bu problemi yaşayan insanların kim olduğunu, ne yaptığını ve nereden geldiğini önemsemeden yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Öğrencilere bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarınızı bizimle buluşturun ya da siz bizimle irtibata geçin diyen ASLAN, “Biz bu iş için varız. Biz kimseyi yargılamak ya da cezalandırmak istemiyoruz. Tek amacımız yardım etmek” diye konuştu.

Uyuşturucudan kurtulabilmenin ön şartının kişinin bunu arzulaması olduğunu belirten ASLAN, “ Uyuşturucudan kurtulmak isteyen önce kendi özünde bu işten vazgeçmeyi isteyecek. İradesi buna yeterli olmadığı noktada biz iradesini güçlendirme konusunda destek vereceğiz” dedi.

Söyleşi öğrencilerin konu ile ilgili sorularını ASLAN’ a yöneltmesiyle son buldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.