Uygulanan Tedbirler Neticesinde

Uygulanan Tedbirler Neticesinde
ÇANAKKALE Valisi Hamza Erkal, düzenlediği basın toplantısı ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında açığa alınan kamu görevlileri ile tutuklananların güncel rakamlarını verdi

Valilikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali Hamza Erkal, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden bir grup FETÖ Terör Örgütü mensubu teröristin kalkışmasıyla Türkiye Cumhuriyet Hükümetini devirmeye çalışanların girişiminin halkın direnişi neticesinde başarısız olduğunu belirtti. Akabinde Türkiye'nin FETÖ çetesinden kurtarıldığını ifade eden Vali Erkal, OHAL'in ilan edilmesinin ardından çıkarılan kararnameler ile yapılan uygulamalar, alınan tedbirler ve şimdiye kadar Çanakkale'de uygulanan tedbirler neticesinde toplam 647 personelle ilgili işlem yapıldığını söyledi. Görevlerden uzaklaştırılanların sayısı 434 olduğunu, 9 da firari şüphelinin bulunduğunu belirten Vali Erkal konuşmasına şöyle devam etti: 
"Gözaltı kararı uygulanan şahıs sayısı 39, tutuklanan sayısı 96, mahkemeye çıktıktan sonra mahkemece serbest kalanların sayısı 29, adli kontrol kararı verilen ve mahkemece devamlı kontrole gelmek şartıyla salıverilenlerin sayısı 37, kamu görevinden çıkarılan sayısı şuanda 2, ancak Jandarma tarafından çıkarılmış, sözleşmelerine son verilenlerin sayısı 4 olmak üzere toplam da 647 kamu personeliyle ilgili işlem yapıldı." 
Çanakkale genelinde kapatılan okullar, dernekler ve vakıflar hakkında da bilgi veren Hamza Erkal, 5 dernek, 4 okul ve 2 dil kursunun kapatılıp, kamuya devredilerek millileştirildiğini söyledi. Bu kurumları önümüzdeki dönemde normal milli eğitimin okulu ve kursu şeklinde faaliyet göstereceğini anlatan Erkal sözlerini şöyle sürdürdü: 
"2 etüt merkezi kapatıldı. 14 tane de özel öğrenci yurdu kapatılmıştır. Ayrıca 10 tane de dershane el konulmuş. Ve bunlarda kapatılmış, devlete devredilmiştir. Bu devlete aktarılan kurumlarla ilgili vakıflarla ilgili işlemleri Vakıflar Müdürlüğü, şirketler, okullar ve diğer dershanelerle ilgili bizim Defterdarlığımız işlem yapmakta. Bunların tüm sahip oldukları mal, mülk ne varsa onlarla ilgili tek tek sayım yapılarak teslim alınıp, kayıtları yapıldıktan sonra millileştirilmiş oldu. Faaliyetlerimiz son sürat devam ediyor. Ortaya çıkan ifadeler neticesinde yeni görevden uzaklaştırılmalar, yeni gözaltılar mümkün olacaktır. Her yeni itiraf ve ifadeyle bir başka uca ulaşıyoruz. Ve o ulaştığımız noktaları tek tek gereğini yapıp, adliyeye teslim ediyoruz. Hukuki işlemlerle ilgili bütün süreç Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından yürütülmekte. Bizde hem Valilik, hem de kolluk kuvvetleri olarak onlara destek olmaya çalışıyoruz."
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki (ÇOMÜ) Öğretim üyelerinin gözaltına alınıp, tutuklanmasıyla ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendiren Vali Erkal, "Özellikle ÇOMÜ'den alınan ve tutuklanan Öğretim Görevlilerinin akıbetiyle ilgili bunlar silahlı terör örgütüne üye olmak ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekten dolayı tutuklandılar. Çünkü birçoğunun bu örgütle geçmişte iletişim içerisinde oldukları ve hatta 17-25 Aralık sürecinden sonra da onlarla devamlı iletişim içinde oldukları tespit edildi. Bu darbeden önce de özellikle de ilgileri tespit edildiğinde bunlarla ilgili işlemler devam etmekte. 2 tane de Araştırma Görevlisi var. Onlarla ilgili de gözaltında sonra tutuklanma kararları verilmiş. Ve bunların verecekleri ifadeler doğrultusunda yeni isimlerde ortaya çıkabilir" dedi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.