UYARISI İNGİLTERE'DE SES GETİRDİ

UYARISI İNGİLTERE'DE SES GETİRDİ
Kurtulmuş'un uyarısı İngiltere'de ses getirdi
BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Suriye meselesinde ABD ve Rusya arasındaki gerginliğin küresel bir savaşa neden olabileceği açıklamasına İngiliz gazeteleri geniş yer verdi.
İngiliz Independent gazetesi haberinde, Türkiye'nin Suriye yüzünden ABD ve Rusya'nın üçüncü dünya savaşı çıkarabileceği uyarısında bulunduğunu yazdı. Gazete, Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına dayanarak Türkiye'nin, Suriye'deki savaşın sona ermemesi durumunda Rusya ve Amerika'nın dünyayı küresel bir savaşa sürükleyeceği uyarısını aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda Washington ile Moskova arasındaki tansiyonun giderek yükseldiğine dikkat çeken gazete Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "bu savaşın devam etmesi durumunda, bu konuda net konuşayım, ABD ve Rusya savaşın eşiğine gelecek" açıklamalarına yer verdi.

Independent, bu ay başında bir Rus gazetesinin Rusya lideri Putin'i Suriye savaşı üzerinde 'çok tehlikeli bir oyun' oynadığı konusunda bir yazı yazdığını da hatırlattı.

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI KAÇINILMAZ" 

İngiltere'nin en çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mail de Kurtulmuş'un "Amerika ve Rusya'nın savaşın eşiğine gelmesi durumunda, dünya savaşı kaçınılmaz" açıklamalarını gazeteye taşıdı. Gazete, "Türkiye, Suriye'deki savaş çözüme ulaşmadığı takdirde iki ayrı tarafta olan Amerika ve Rusya'nın dünyayı küresel savaşa sürükleyeceği konusunda uyardı' şeklinde yazdı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını aktaran gazete, Amerika'nın, geçtiğimiz hafta Rusya'nın bölgede saldırıları artırdığı gerekçesiyle Suriye görüşmelerinden çekilmesiyle, tansiyonun yükseldiğine de dikkat çekti.

Sun gazetesi de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını aktardığı haberinde, "Üçüncü dünya savaşı kaçınılmaz" başlığını kullandı.

Gazete, Türkiye'nin Rusya ve ABD'nin dünyayı nükleer bir savaşa sürüklediği uyarısını yaptığını yazarak Türkiye ve batılı müttefiklerle, ABD ve Avrupa'nın Suriye lideri Esad'a görevden ayrılması çağrısı yaparken Rusya lideri Putin'in Esad'ın kilit bir destekçisi olduğunu ekledi.
 (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.