UTANMADIN MI?

UTANMADIN MI?
AK Parti teşkilatlarında çaycılık yapan Murat Şenokur'un dövülmesi kamuoyunda üzüntü oluşturdu

AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma’nın, teşkilatta çaycılık yapan emektarlardan 70 yaşında ki Murat Şenokur’u tekme tokat dövmesi, AK Parti Teşkilatı ve Samsun kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Duyanların yüzünü kızartan çirkin saldırı, “ Bunu bir insan yapamaz. Partinin kurulduğu günden beri, teşkilatlarda çaycılık yapan yaşlı bir insanın öldüresiye dövülmesi bizi insanlığımızdan utandırdı” tepkilerine sebep oldu.

 

Çirkin hadise şöyle gelişti: Canik Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Serkan Asma, ilçe teşkilatına gelerek çayçı Şenokura, “ Bana bir kargo gelecekti. Beklediğim kargo geldi mi?” diye sordu. Görevi çaycılık olan Murat Şenokur’un, “ Kargonuz ile ilgili bilgim yok. Sizin kargonuzdan benim nasıl haberim olsun?” cevabını verdi. Bu cevaba oldukça sinirlenen Asma, “ Ne demek haberim yok ulan. Benimle ne biçim konuşuyorsun. Senin karşında ilçe başkanı var” diyerek ihtiyar çaycıya tekme tokat saldırdı. Görgü şahitleri, “Başkan, yaşlı çaycıyı tokatladı, yumrukladı ama gene hırsını alamayınca tekmelemeye başladı” ifadesini kullandılar.

Ak Parti teşkilatlarında, partinin kurulduğu günden itibaren görev yapan Şenokur’un, dövülmesi üzerine çıkan kargaşaya bazı partililer müdahale ettiler.  Araya giren partililer, çaycıyı başkan Serkan Asma’nın elinden alarak, evine göndermek istediler.

Ama saldırı hadisesi bununla da sınırlı kalmadı. Partililerin evine göndermek istediği yaşlı adamı, kapıda başka bir saldırgan bekliyordu. Olayı duyan başkan Asma’nın kardeşi Sedat Asma da evine giden yaşlı çaycıya kapıda saldırarak burnunu kırdı. Olayın büyümesi ve yaşlı adamın yaralanması üzerine devreye Başkan Yardımcısı Erol Şahin girdi. Yaşlı çaycıyı koruması altına alan Şahin, yaralı Şenokur’u alarak hastaneye götürdü. Olayın polise yansıması üzerine, söz konusu kişiler Irmak Karakol’una götürülerek ifadeleri alındı.

Yüz kızartan saldırının duyulması üzerine kamuoyunda büyük tepki oluştu. İlçe Teşkilat Başkanı Ercan Eler de olaya tepki gösterenler arasındaydı. Eler, düzenlediği İlçe Yürütme Toplantısı’nda çirkin saldırıyı gündeme getirerek, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma’ya tepki gösterdi. Yaptığı çirkin saldırıdan hiçbir pişmanlık duymayan Asma’nın, İlçe Başkanı Eler’e verdiği “ İyi yaptım. Hak edene vuracaksın” cevabı duyanların kanını dondurdu.

Canik Gençlik Kolları Başkanı Sedat Asma’nın, Ak Parti kuruluş felsefesini yok sayan bu çirkin saldırısı, Samsun kamuoyu gibi Ak Parti Teşkilatları’nda da büyük rahatsızlık konusu oldu.

Buradan şehrimizin bakanı Sayın Çağatay Kılıç’a sesleniyoruz: “ Sayın Kılıç, İlçe Başkanlığı görevinin yanı sıra Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Güvenlik Şefliği görevini yürüten Asma’nın bu çirkin saldırısına karşı, kamuoyu tepkinizi merak ediyor. Parti çaycısı yaşlı bir insana saldıran bir kişinin, sizin başında bulunduğunuz bakanlığın, bir ilçe teşkilatının güvenlik şefi olduğunu biliyor musunuz?”

Mazlumların sesi olma parolası ile yola çıkan Ak Parti’nin, Samsun İl Başkanı Sayın Muharrem Göksel, “Kamuoyunun vicdanında büyük rahatsızlık konusu olan bu elim hadiseye karşı tavrınız ne olacak?”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç: “ Sizinle birçok platformda poz veren bu saldırgana karşı, Canik Belediye Başkanı olarak kayıtsız mı kalacaksınız?”

Yaşlı bir insanın, hem de tekme tokat dövülmesi toplumun büyük tepkisini çekmişken, cumhuriyet savcıları bu olaya el atmayacak mı?

Yaşlı bir insana, Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı tarafından saldırılması, yetmiyormuş gibi kardeşi tarafından tekrar dövülmesi ve bu elim hadisenin sümenaltı edilme ihtimali bile, toplum tarafından büyük bir huzursuzluk konusu oldu.

                Sorumlu gazetecilik çerçevesinde DENGE gazetesi olarak, Samsun kamuoyu adına, bu çirkin saldırının failleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılıp yapılmadığının ve teşkilatların disiplin kurullarınca sürecin işletilip işletilmediğinin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.  Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum