USTA’YA ZİYARET

USTA’YA ZİYARET
​Fransa Türk Federasyon 2. Geleneksel Türkiye Kültür Gezisi kapsamında MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’yı makamında ziyaret etti.

 

Fransa Türk Federasyon Fransa’da yaşayan Türkleri vatanlarındaki kültür ve tarihle buluşturmak adına düzenledikleri 2. Geleneksel Türkiye Kültür Gezisi kapsamında; Edirne, Çanakkale, Bursa ve Bilecik’teki ziyaretlerinden sonra Başkent’e geldi.

Alpaslan Türkeş’in kabrini ziyaret ettikten sonra TBMM’ye geldiklerini ifade eden başkan yardımcısı Aytekin Kiraç, Fransa Türk Federasyonunun bu seneki Türkiye kültür gezisindeki sayının geçen seneye göre 2 katına çıktığını ve 46 kişiyle yola çıktıklarını söyledi.

Referandum sonuçları hakkında değerlendirme isteyen misafirlerine anayasa değişikliği hakkında ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, şunları kaydetti:

“Hiçbir şekilde bir mesneti olmayan iddialar var. Biz hep şunu ifade ettik bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı tüm yetkileri kullanan ve ülkeyi yöneten kişi fakat hiçbir sorumluluğu yok. Eski mevzuata göre ne kadar hata yaparsa yapsın, suç işlerse işlesin yargılanamıyor. Yeni sistemde ise işlediği her suçtan yargılanabiliyor. Diktatörlük bunun neresinde? Diktatörlük varsa bu günkü sistemde var. Bu yüzden ‘Türkiye diktatörlüğe ve tek adamlığa gidiyor’ şeklindeki iddialar asılsızdır.”

“Diktatörlüğün Yolunu Tıkadık”

“Başını CHP’nin ve bizim içimizden çıkan ‘Hayırcıların’ çektiği cenah, Cumhurbaşkanı istediği her şeyi kararnamelerle yapacakmış gibi bir algı yarattı. Gerçek şudur ki,  biz MHP olarak anayasa teklifi meclise getirilmeden önce Cumhurbaşkanı kararnameleriyle işin diktatörlüğe gitmesinin yolunu tıkamak için güçlü müdahalelerde bulunduk” diyen Usta, sözlerine şöyle devam etti:

“Hep söyledik, anayasa değişikliğine MHP damgasını vurmuştur. Dolayısıyla biz anayasa değişikliğini bir AKP projesi değil MHP projesi olarak görüyoruz. Milletimiz müsterih olsun yapılan işte hiçbir yanlışlık yoktur. Ülke sıkıntıda. Böyle bir zamanda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ülkemizi ileri taşıyacak bir yönetim sistemini kurmak MHP’nin bir vazifesiydi. Milliyetçi Hareket Partisi geçmişinden beri ülke meselelerinde hiç kayıtsız kalmamıştır. Ülke bunalımlarını çözen siyasi parti olmuştur. Bu ülkeyi çok sevmenin gereği budur. Anayasa düzenlemesini yaptık ve milletimizin iradesiyle yeni sistem yürürlüğe girecek.”

“MHP’nin Olmadığı Bir Hükûmet Kurulamayacak”

Usta, “Yeni sistemde MHP bitecek” şekildeki söylemlere ise “Bundan sonraki hükümet oluşumlarında MHP hep kritik rol oynayacaktır. Eski sistemde %35 oy alan bir parti tek başına iktidar olabiliyordu. Bundan sonra bu ülkede hükümet kurabilmek için %50’yi geçmeniz lazım. Geçmişten bugüne siyasi konjonktüre bakılırsa hiçbir siyasi partinin tek başına bu rakama ulaşamayacağı görülür. Dolayısıyla artık MHP’nin dâhil olmadığı bir hükümet kurulamayacaktır” yanıtını verdi.

Usta, “Avrupa’da demokrasi kültürünü içine sindirenler var, göstermelik olanlar var. Ülkemize toplum olarak ve siyasi kültür olarak baktığımızda ise demokrasi konusunda zafiyetlerimiz olduğunu görüyoruz. Demokrasi kültürünü tamamen içimize sindiremedik. Parlamenter sistem, normalde ülkelerin önünü tıkayan bir sistem değildir. Fakat bizim ülkemizde çok kötü kurgulandı. 1982 Anayasasında darbeciler kendilerine göre anayasa yaptılar, kendilerine yönelik bir Cumhurbaşkanı modeli ortaya koydular. Biz de parlamenter sistem kötü uygulandı. Bu sistem bizim önümüzde hep engel oluşturdu. İnşallah yeni sistem demokrasi kültürü açısından ülkemize faydalı olur. Türkiye ve MHP için daha aydınlık ve daha güzel bir gelecek olacağını ümit ediyoruz” diyerek sözlerini son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.