USTA:FETÖ'NÜN SİAYSİ AYAĞINA DOKUNULMALI

USTA:FETÖ'NÜN SİAYSİ AYAĞINA DOKUNULMALI
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ak Partili siyasilere gönderme yaptı.



Samsun'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresine katılan Grup Başkanvekili Erhan Usta Bayram kutlamalarında FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulması gerektiği  ifadelerinin ardından Cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'a Cevap verdi.

Usta; "Hepimiz biliyoruz ki 15 Temmuz'da ülkemiz hain bir darbe girişimine hatta işgal girişimine şahit oldu, bununla ilgili olarak toplumda epey bir şey konuşuldu. yorumlar yapılıyor analizler yapılıyor, bunların hepsini biliyoruz. böyle bir ortamda ülkemizin birlik ve beraberliğe  her zamankinden daha çok ihtiyacı var.  Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, hiç bir siyasi kaygıya düşmeden hiç bir siyasi komplekse kapılmadan siyasi bedeli ne olursa olsun doğru bir kararla hükümetin devletin yanındayız. bunlardan bir tanesi de elbette ki terörle mücadeledir. Siyaset yapma anlayışımızın temelinde ülkemizin milletimizin çıkarları vardır. Hiç bir siyasi meseleye kendi perspektifimizden bakmadığımızı hepimiz biliyoruz. Türk Milliyetçilerine ülkücülerine yakışanda budur, bu şekilde de politikalarımızı sürdürmekteyiz. Tabi ki hükümetten beklentimiz, bu terörle mücadelenin biraz daha sürdürülmesidir. Ancak sürdürülmesi artık bu terör meselesi bu ülkenin gündeminde tamamen düşürülmesidir PKK terörü her gün can alıyor, her gün yüreğimiz yanıyor, daha yeni iki tane daha şehidimiz var." dedi.

 TEK AYAK ÜSTÜNDE DURMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Fetö ile mücadelede alt düzeyde uğraşıldığını ama üst düzeyde bir çalışmanın yapılmadığını belirten  MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta; "FETÖ terör örgütünün ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını hep birlikte gördük. dolayısıyla FETÖ ile mücadelenin en etkin şekilde sürdürülmesi lazım, bu mücadele sürdürülürken de elbette alt düzeydeki kişilerle memurlarla kamu görevlileriyle veya alt düzeydeki değişik ortamlardaki kişilerle  sürdürülmesi lazım. Ancak hep söylediğimiz bir şey var, bu mücadelenin siyasi boyutu nerede tek ayak üzerine bu mücadele daha ne kadar sürdürülebilir.  Bir kişinin tek sistem, tek ayak üstünde durması mümkün değildir. O yüzden biz mücadelenin siyasi boyutunun da bir an önce başlatılmasını hükümetten talep ediyor bekliyoruz. Buna ilişkin değerlendirmelerimizi yaparken hep şunu ifade ediyoruz.  Fetö ile mücadele en sert ve en net şekilde sürdürülmeli ancak mağduriyetlerde artıyor bir yandan onlara da kulak tıkamamak gerekiyor. Artan mağduriyetler var bununla ilgili olarak da Milliyetçi Hareket partisi olarak toplumda üzerimize düşen vazifeleri elbette yapıyoruz."

FETÖ İLE MÜCADELENİN MEŞRUİYETİNİ KAYBETME İHTİMALİ VAR

"İl Bayramlaşma toplantımızda yine buna benzer değerlendirmelerimiz oldu. şuanda ki yapmış olduğumuz değerlendirmeler ile ilgili olarak hiç kimsenin normal şartlarda itirazının olmaması lazım. ancak bazı siyasiler maalesef üzerine alındı, bunun nedenini de anlayamadık biz, çok net olarak şunu ifade etmek istiyorum arkadaşlar, bir ifade oluyor o ifadede deniliyor ki efendim ben filanca kişiyi filanca toplantıda gördüm bununla ilgili olarak bunla ilgili olarak bir sürü adli soruşturmalar idari soruşturmalar yapılıyor. Fakat siyasetçiler içerisinde bu işin içerisine bulaşmış bu işe ciddi şekilde finansman sağlamış, işte  başka şekillerde yardım yapmış insanlar var, bunlarla ilgili niye hiç bir soruşturma yapılmıyor. Bunları bilmek o kadar mı zor diye sorduğumuz sorunun maalesef cevabı havada kalıyor. Fakat yaptığımız bu değerlendirmelerden de bazı insanların alındığını görüyoruz.  bunu da anlamak mümkün değil. Bu tarafla mücadele yapılmadan alt düzeyde yapılan mücadele FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyor ve bu mücadelenin meşruiyetini kaybetme ihtimali var biz bu riskten dolayı bunun üzerinde duruyoruz. bu mücadele en sert şekilde en uygun şekilde sürdürülebilmesi  için siyasi boyutunun da bir an evvel yapılması lazım başlatılması lazım. "

BİZE LAF YETİŞTİRMEYE DEĞİL TÜRKİYE'NİN SORUNLARI İLE UĞRAŞIN

"Biz her zaman söylüyoruz Türkiye kritik evrelerden geçiyor amacımız bizim hiç bir şekilde işin üzerine politika yapmak değildir. Buradan bize laf yetiştirmeye çalışan bazı siyasilere söyleyeceğimiz şey, Valla bize laf yetiştirmeyin Türkiye'nin sorunları ile uğraşın diyoruz. Türkiye'nin sorunları illerimizin sorunları artarak devam ediyor. "

SAMSUN'U VE TÜRKİYE'Yİ  UÇURACAK PROJEYE DESTEK GÖREMEDİK

"Samsun ile ilgili geçen haftalarda mecliste yaptığımız bir medikal ileri teknoloji bölgesi  kurulmasına ilişkin önergemize biz hükümetten de hükümetin içerisindeki AKP'li  Samsun'lu vekillerde de hiç bir destek  göremedik. Oysa biz Samsun  meselelerini çözmek için yerel anlamda  ve  genel anlamda  Türkiye'mizin meselelerini çözmek için çalışan bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Teknik olarak hiç bir şekilde karşı çıkılmamasına rağmen Hem samsun'u uçuracak hem Türkiye'yi uçuracak böyle bir projeye maalesef biz mecliste destek göremiyoruz. Ben Samsunlu vekiller nerede diye sormuştum. şimdi hala soruyorum, Samsun'un AKP'li vekilleri nerede niye bu projeye destek verilmiyor.  onun için buları dile getirmemin sebebi şudur arkadaşlar, biz doğru politikalara her zaman destek veriyoruz, Türkiye genelinde de yerel ölçekte de o anlamda doğru politikalara biz nasıl destek veriyorsak bizim doğru olarak önerdiğimiz politikalarda destek bekliyoruz. burada yeri gelmişken ifade etmek istiyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum