USTA'DAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

USTA'DAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
Erhan Usta katıldığı televizyon proğramında gündemi değerlendirdi

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bloomberg HT TV’de Açıl Sezen'in sunduğu " Akıllı Para" adlı program ve Kanal B TV’de Selim Bakal’ın sunduğu “Güne Bakış” programlarına canlı yayın konuğu olarak katılarak gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı.

Milletvekili Erhan Usta kendisine darbe girişimi ile ilgili olarak yaşanılanların sorulması üzerine; “Türk Milletine ve demokrasiye karşı yapılan darbeyi şiddetle kınıyorum. Türkiye sorunlarını daha fazla demokrasiyle çözmelidir.” dedi.

Erhan Usta yapılanların kardeşi kardeşe kırdırma kalkışması olduğunu, fakat milletimizin –özlemle beklenilen - birlikteliğini ve dik duruşunu gösterdiğini, yaşanılan bu girişimin milletimize karşı yapıldığını, birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak davranılması neticesinde de bu tehlikenin atlatıldığını ifade ederek, milletin getirdiğini yine milletin götüreceğini, başka bir yolun ve seçeneğin olmadığını söyleyen Erhan Usta, Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini ama ülkemizde artık bir demokrasi kültürü oluştuğunu dolayısıyla, erken kalkanın darbe yaptığı, elinde silah olanın yönetime el koyduğu dönemlerin artık geride kaldığını belirtti.

Erhan Usta, darbe girişiminin ekonomik yansımalarının nasıl olacağı şeklindeki soruya da; “Türkiye askeri darbelerin ceremesini çok çekmiştir, Askeri müdahaleler her defasında yıkım getirmiş ihtilaller nedeniyle Türkiye tarihin gerisine itilmiştir ancak bu yaşanan son olayda normal şartlarda fevkalade bir şey olmasını beklemiyorum, yaşanan olay karşısında Türk milletinin kenetlendiğini ve bunun çok önemli olduğunu, ekonomiye büyük etkilerinin olmayacağını ama bu başarısız girişimin, başarılı olması durumunda çok kötü sonuçlar ortaya çıkacak, yerli ve yabancı yatırımcılarda panik olacaktı.” şeklinde cevap verdi.

Erhan Usta; hangi siyasi partiden olursa olsun insanların bu olay karşısında kenetlendiğini, medyanın bu imtihandan alnının akıyla çıktığını, Meclis’in ve siyasi partilerin tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek; ”MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de, Genelkurmay Karargâhı işgal edilmiş, Genelkurmay Başkanıyla beraber kuvvet komutanları rehin alınarak Akıncılar Üssüne götürülmüşken ve henüz Cumhurbaşkanından haber alınamazken, Sayın Başbakanı bizzat arayarak olası bir kalkışmanın kabul edilemeyeceğini, hükümetin ve milletin yanında olduğunu bizzat iletmiş daha sonra yazılı bir basın açıklamasıyla MHP’nin her türlü demokrasi dışı arayışa karşı olduğunu, darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları gerektiğini çekinmeden, korkusuzca ifade etmiştir” dedi.

Darbe girişiminde bulunanların Gülen cemaati ile bağlantılı olduklarının iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine, “ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2011 yılında Gülen Cemaati hakkında yazılı basın açıklaması yaparak faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklamasında yarar olacağını ifade ettiğini ancak; zamanın hükümet üyeleri ve AKP’nin ileri gelenleri tarafından partimiz ve Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsı çok şiddetli bir şekilde yıpratılmaya çalışılmıştır. Oysa AKP içerisinde bu yapıya yakın dünya kadar insan var. Yurt dışı toplantılarına gidildiğinde bakanların ilk gittiği yerler bu yapının yurt dışı temsilcilikleriydi. Bu yapıya kişisel olarak başından beri karşıyım. AKP hükümetleri sırf bu yapının içinde olduğu için bazılarını vali, hakim, savcı, general, emniyet müdürü v.s yaptı.” dedi.

Açığa alınan kamu görevlileri hakkındaki soruya verdiği cevapta; “Darbeye kalkışanlar hukuk kuralları çerçevesinde çok sert bir şekilde cezalandırılması gerekir. Ancak, bunu yaparken de duygusal davranılmamalıdır. Suçlu ile suçsuz ayırt edilmelidir yoksa devlet bürokrasisi işlemez hale gelir, işte o zaman Türkiye zarar görür. Suçlu olanların bu işe karışanların en sert şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Suçu olmayanlarında apar topar bir şekilde alıp insanların itibarlarını zedeleyici davranışlarda bulunulmamalıdır. Dedikodu üzerine bir cadı avına çıkılırsa son derece yanlış olur.” şeklinde ifade eden Erhan Usta sözlerini; “Hukuk ve demokrasi standartlarımızı yükselterek sorunlarımızı çözmemiz lazım. Türk milleti hep birlikte bu yapılan girişime karşı çıktı. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bu mutabakatı bozacak söz ve fiillerden kaçınmamız lazım” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.