USTA St. PETERSBURG'DA

USTA St. PETERSBURG'DA
Erhan USTA,(PAB) 137. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın heyeti ile birlikte, St. Petersburg’a gitti

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan USTA, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun davetine icaben Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın heyeti ile birlikte, St. Petersburg’a gitti.

Heyette Erhan Usta’nın yanı sıra; AKP Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milletvekilleri ve Meclis görevlileri de hazırda bulundu.

Rusya’ya varır varmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanları, Astoria Otel’de TÜRKPA toplantısı düzenledi. Türkiye heyetinde yer alan Usta;”Rusya’ya geldiğimiz ilk gün Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) toplantısına katıldık. 2008 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Cumhuriyeti Parlamento Başkanlarının imzalamış olduğu anlaşma ile kurulan TÜRKPA; gerek parlamentolar arası politik diyalogun geliştirilmesinde, gerekse Türk dili konuşan ülkeler ve diğer bölge ülkeleri arasında karşılıklı faydalı ve eşit düzeyli işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunması yönüyle büyük önem arz etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.